Μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία – Διάσπαρτες εστίες σε δύο πύρινα μέτωπα

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η μάχη με τις φλόγες.

Parallaxi
μαίνεται-η-φωτιά-στην-κορινθία-διάσπ-1222273
Parallaxi

Η μάχη με τη φωτιά στην Κορινθία συνεχίζεται, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, την Πολιτική Προστασία και εθελοντές να παραμένουν σε επιφυλακή. Στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας απανθρακώθηκαν δύο άντρες 35 και 40 ετών στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο, η ΕΡΤ αναφέρει πως η εικόνα της, λίγο μετά τις 12 είναι ελαφρώς βελτιωμένη, αν και πνέουν στο σημείο ισχυροί άνεμοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αναζωπύρωση στα Σοφιανά και στο Γελίνι.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν να περιορίσουν τις φλόγες δυτικά, στα όρια με την Αχαΐα, κοντά στο Δερβένι και την Ευρωστίνα, χωρίς η φωτιά να έχει επεκταθεί στην περιοχή.

Παράλληλα, δίνουν μάχη και στα ανατολικά προς Ξανθοχώρι και Λουτρό Κορινθίας. Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών αποκαταστάθηκε, μετά από προσωρινές διακοπές λόγω της πυρκαγιάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι και σήμερα θα είναι δύσκολη ημέρα εξαιτίας των αναζωπυρώσεων.

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τα εναέρια μέσα. Στο σημείο επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 123 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος συνδράμουν 8 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Βασίλης Κικίλιας: Οι περιοχές με τα κύρια προβλήματα

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στο υπουργείο, όπου αναφέρθηκε στη σοβαρή πυρκαγιά στην Κορινθία. Ο Υπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για μια ακόμη δύσκολη πυρκαγιά, με την αρχική επέμβαση των επίγειων δυνάμεων να εμποδίζεται λόγω δύσβατων σημείων. Χρειάστηκε η χρήση μηχανημάτων για να ανοίξουν δρόμοι ώστε να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Τα κύρια προβλήματα εντοπίζονται σε Σοφιανά, Σπατανέϊκα, Ψαθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς την πρώτη ημέρα, καθώς και το ιδιαίτερο μικροκλίμα που δημιούργησε η φωτιά, δυσκολεύοντας την κατάσβεσή της. «Χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή», τόνισε, αναφέροντας ότι επιχειρούν 406 πυροσβέστες και 22 εναέρια μέσα.

Συμπλήρωσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και απαιτείται προσεκτικός έλεγχος της έκτασης, επισημαίνοντας πως η περίοδος των πυρκαγιών δεν αναμενόταν. Αναφορικά με τους δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους, εξέφρασε τη λύπη του για την κουλτούρα ανταπόκρισης στο 112 και προσέφερε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Συγκλονιστικές εικόνες από την φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Πυρκαγιά στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, εικόνες από το χωριό Ανω Λουτρό. Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, εικόνες από το χωριό Ανω Λουτρό. Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, εικόνες από το Ξυλόκαστρο. Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, εικόνες από τα χωριά Ελληνικό και Καλλιθέα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, εικόνες από τα χωριά Ελληνικό και Καλλιθέα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI)
Ο ΚΑΠΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα