Ελλάδα

Μαθητής από τη Λάρισα: “Εύχομαι να είναι καλά οι φίλοι μου, δεν ξέρω που είναι”

"Να μην περάσει κανείς άλλος ότι περάσαμε κι εμείς"

Parallaxi
μαθητής-από-τη-λάρισα-εύχομαι-να-είνα-1055257
Parallaxi

Δε χτύπησε για όλα τα παιδιά της χώρας το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά. Οι μαθητές της Θεσσαλίας, που δέχτηκε το σφοδρό “χτύπημα” της κακοκαιρίας Daniel, αναμένεται να επιστρέψουν στα θρανία σε μία εβδομάδα.

Ο Άγγελος, ένας μαθητής από τη Λάρισα από τον Άγιο Θωμά, που τη Δευτέρα (11/9) θα πήγαινε στην Α’ Γυμνασίου, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, καταθέτοντας τη δική του μαρτυρία, για το πώς βίωσε το καταστροφικό πλήγμα της κακοκαιρίας.

“Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όσους που πήγαν σχολείο σήμερα. Εμείς δεν μπορέσαμε γιατί ήρθε η πλημμύρα και δεν μπορούμε να πούμε στα σπίτια μας. Ρούχα μόνο μπορέσαμε να πάρουμε. Έχω και τα πουλιά μου, ένα καναρίνι και ένα παπαγαλάκι που αναγκαστικά τα βάλαμε στο 5ο όροφο, γιατί δεν μπορούσε να τα πάρουμε μαζί μας. Σε όποιους πήγαν σχολείο, εύχομαι καλή σχολική χρονιά”, είπε.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι το νερό έφτασε τα 3 μέτρα, με εκείνον και την οικογένειά του να προλαβαίνουν να φεύγουν από το σπίτι, όταν έφτασε το 1,5 μέτρο.

Σε ερώτηση για του πού μένει τώρα, απάντησε ότι ο δήμος τους πήγε σε ένα ξενοδοχείο.

Ο νεαρός μαθητής περιέγραψε τη στιγμή που καλούσαν την πυροσβεστική βοήθεια, χωρίς όμως εκείνη να ανταποκρίνεται. Τελικά, ανέφερε πως απομακρύνθηκαν από το σπίτι με βάρκες.

Δήλωσε, ακόμη, ότι εξαιτίας της κατάστασης πανικού που επικρατούσε, μωρά και παιδιά έκλαιγαν.

Η απάντηση που έδωσε στη δημοσιογράφο, για το εάν έχει βρεθεί με τους φίλους του, είναι αν μη τι άλλο αποκαρδιωτική: “Όχι, δεν ξέρω πού είναι. Εύχομαι να είναι καλά. Να μην περάσει κανείς άλλος ότι περάσαμε κι εμείς”.

Πηγή: ΕΡΤ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα