Ελλάδα

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα

Τι προβλέπουν Τσατραφύλλιας και Κολυδάς, πότε «βλέπουν» ψυχρή εισβολή

Parallaxi
με-τι-καιρό-θα-κάνουμε-χριστούγεννα-1095756
Parallaxi

Οι μετεωρολόγοι Γιώργος Τσατραφύλλιας και Θοδωρής Κολυδάς δίνουν τα τελευταία στοιχεία για τον καιρό τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Όπως φαίνεται οι προγνώσεις επιβεβαιώνονται και τα Χριστούγεννα θα τα γιορτάσουμε με ήπιο καιρό, χωρίς πολύ κρύο και φαινόμενα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο Facebook, του μετεωρολόγου Γιώργο Τσατραφύλλια, το Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου, όπου και θα έχει λίγες βροχές. Ανήμερα τα Χριστούγεννα η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 15με 17 βαθμούς με, επίσης, λίγες βροχές.

Τονίζει όμως πως μέχρι το τέλος του έτους ίσως δούμε μία νέα ψυχρή εισβολή.

Σάββατο-Κυριακή 23,24,-12-2023

Θερμοκρασία μέχρι 16-17 Λίγες βροχές

Δευτέρα – Χριστούγεννα

Θερμοκρασία μέχρι 15-17 Λίγες βροχές

Την πρώτη ασφαλή πρόβλεψη για τον καιρό των Χριστουγέννων έκανε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο Star. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, την ψυχρή εισβολή του Σαββατοκύρικου θα διαδεχθούν μέρες με υψηλότερες θερμοκρασίες από τη Δευτέρα.

Όπως είπε ο «γλυκαίνει» από την Τρίτη, με βροχές σε ορισμένες περιοχές από την Τετάρτη αλλά με νοτιάδες που την Πέμπτη θα επηρεάσουν μεγαλύτερο μέρος της χώρας στα κεντρικά και τα νότια. Παρά τους νοτιάδες θα σημειωθούν σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο νέες χιονοπτώσεις.

Τα Χριστούγεννα θα έχουμε γενικά ήπιο καιρό με θερμοκρασίες 14 – 15 βαθμούς στα κεντρικά και νότια και ανέμους μέχρι 6 μποφόρ, χωρίς να λείψουν κάποιες βροχές σε συγκεκριμένες περιοχές.

Πρόσθεσε επίσης ότι σε αρκετές περιοχές με υψηλό υψόμετρο που χιόνισε το Σαββατοκύριακο θα διατηρηθεί το χιόνι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων τα Χριστούγεννα.

*εικόνα: Γιώργος Νιάκας

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα