Μεσολόγγι: «Ο κρεοπώλης δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια»

Η μητέρα του 31χρονου, που αγνοείται στο Μεσολόγγι, δήλωσε πως θεωρεί ότι ο φίλος του γιου της «τον έφαγε πισώπλατα».

Parallaxi
μεσολόγγι-ο-κρεοπώλης-δεν-έχει-πει-ού-1106204
Parallaxi

Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι, με τον 50χρονο κρεοπώλη να έχει ήδη συλληφθεί, χωρίς, ωστόσο, να έχει δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα για την υπόθεση.

Από την πλευρά του ο κρεοπώλης επικαλέστηκε κενά μνήμης επικαλούμενος χρήση ουσιών. Από τις τοξικολογικές εξετάσεις όμως, όπως μετέδωσε το Star, προέκυψε ότι δεν είχε κάνει χρήση καμίας ουσίας, άρα το αφήγημά του καταρρίπτεται.

«Δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια»

Μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος της οικογένειας του αγνοούμενου σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Έδωσε κάποιες απαντήσεις, τουλάχιστον αστείες. Επικαλείται ένα κενό μνήμης ακατανόητο, επικαλείται πως έκανε χρήση χασίς, κα όλα αυτά δεν μπορεί η κοινή λογική να τα δεχτεί και δεύτερον, ό,τι έχει πει είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια. Καταθέσαμε και μήνυση για ψευδή κατάθεση γιατί δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει. Και ακολούθησε η ποινική δίωξη, η οποία εκκρεμεί για την ανθρωποκτονία».

«Ο Μπάμπης είναι ένα παιδί που δούλευε όλα τα χρόνια τη ζωής του στο εξωτερικό από τότε που τελείωσε το σχολείο. Είχε έναν καλό μισθό και ήταν τεχνίτης στα φωτοβολταϊκά. Επομένως, δεν ήταν ένα παιδί που είχε την ανάγκη να κάνει άλλα πράγματα. Ήταν ένα παιδί που είχε βοηθήσει την οικογένειά του και φίλους του. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τα λεφτά που έδωσε αυτή τη στιγμή. Για να το λέει η μητέρα του μάλλον το γνωρίζει. Είναι ένα αδίκημα που έχει τελεστεί από διάφορους δράστες. Είναι εγκληματική ενέργεια που βασίζεται στη συμμετοχή. Στο παρελθόν, υπήρξαν δύο μεγάλες υποθέσεις, που χωρίς να έχουμε πτώμα, οι δράστες είχαν κατηγορηθεί και φυλακιστεί. Δεν είναι δεδομένο πως εφόσον δεν υπάρχει πτώμα, δεν θα κατηγορηθούν άνθρωποι. Δεν αρκεί για την οικογένεια να λογοδοτήσουν οι δράστες αλλά να βρεθεί κάτι από αυτόν τον άνθρωπο», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Το βίντεο που «καίει» τον κρεοπώλη

Ένα βίντεο, που ήρθε στη δημοσιότητα την Παρασκευή (19/01), φαίνεται να «καίει» τον 50χρονο κρεοπώλη από το Μεσολόγγι, ο οποίος έχει συλληφθεί όσον αφορά στην εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Φως στο τούνελ» του MEGA, στο εν λόγω βίντεο φαίνεται ο 50χρονος κρεοπώλης λίγη ώρα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του φίλου του, να πηγαίνει σε μίνι μάρκετ της περιοχής και να αγοράζει ένα ρολό χαρτί κουζίνας. Όπως φαίνεται καθαρά από το βιντεοληπτικό υλικό, ο κατηγορούμενος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος, βιαστικός, κοιτάζει διαρκώς προς το αυτοκίνητό του και πετάει τα χρήματα στον πάγκο.

«Μου το έφαγε πισώπλατα το παιδί»

Η μητέρα του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου, που αγνοείται στο Μεσολόγγι, δήλωσε την Παρασκευή (19/01) πως θεωρεί ότι ο φίλος του γιου της «τον έφαγε πισώπλατα».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις της στο «Φως στο τούνελ» του MEGA, η μητέρα του Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι είπε: «Λογικά ξέρουν. Κάποιος έχει δει κάτι. Να μιλήσουν θέλω. Πηγαίνω στα χωράφια να ψάξω και νομίζω θα μου μιλήσει το παιδάκι μου. Θα μου πει “μαμά, εδώ είμαι”. Δεν μπορεί να χάθηκε. Το παιδί δεν είναι βελόνι. Και αυτός ο ίδιος να μιλήσει. Δεν γλυτώνει έτσι και αλλιώς. Είμαι 100% σίγουρη ότι το έχει κάνει. Εμένα μου μιλούσε πολύ ειρωνικά εκείνη την ημέρα. Ήταν φίλος του. Σηκώθηκε, πήγε στο χωριό, τεσσερισήμισι ώρες μακριά και να μην πάρει ένα τηλέφωνο; Να μου πει, “Γεωργία, βρήκες τίποτα από τον Μπάμπη”; Σαν φίλος. Αυτός τον πήγε εκεί. Ήταν πολύ στεγνός. Μου το έφαγε πισώπλατα το παιδί».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Όπου και να πήγαινε, μου έλεγε ότι θα πάει για καφέ, ότι θα πάει για κυνήγι, για να μην ανησυχώ. Εκείνη την ημέρα, δεν μου είπε τίποτα. Ο κολλητός του φίλος μού είπε πού θα πήγαινε. […] Από αυτόν έχει γίνει. Γιατί χρωστούσε τα χρήματα. Τον πήγαινε αύριο και αύριο. Το γνώριζα ότι του χρωστούσε λεφτά από το καλοκαίρι. Του είχε δανείσει κοντά έναν χρόνο. Όλα μαζί, μαζεμένα 17.000 ευρώ. Τα 7.000 ευρώ είναι μέσω e-banking, περασμένα, φαίνονται, τα άλλα είναι στο χέρι λογικά».

«Έλεγε ότι το παιδί είναι νεκρό και δεν πρόκειται να το βρουν»

Ο συγκρατούμενος του κρεοπώλη στα κρατητήρια της Ασφάλειας Μεσολογγίου αποκάλυψε, την Παρασκευή (19/01), ότι ο συλληφθείς «έλεγε ότι το παιδί είναι νεκρό και δεν πρόκειται να το βρουν».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στο «Φως στο τούνελ» του MEGA, ο συγκρατούμενος του κρεοπώλη είπε: ««Ξημερώματα Κυριακής ή Σάββατο, πήγα στο μπάνιο και τον άκουσα μέσα στον ύπνο του να λέει “Τι έκανες ρε…;”. To πρωί τον ρώτησα γιατί είναι εκεί. Μου είπε ότι βρήκαν ένα μαχαίρι μέσα στο αυτοκίνητο και τον πήραν μέσα. Τον πλησίασα και μιλούσαμε. […] Έλεγε ότι το παιδί είναι νεκρό και δεν πρόκειται να το βρουν. Ήθελα να τον λύσω να μιλήσει μπας και μου πει τίποτα για το παιδί, γιατί υπάρχει και μια μάνα έξω. Ψυχολογικά δεν ήταν καλά ο άνθρωπος. Μου είχε πει ότι όταν καθαρίσει από την υπόθεση, θα φύγει από το Μεσολόγγι».

Το σενάριο για τη σορό του 31χρονου

Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρήγορης Λέων ήταν απαισιόδοξος ως προς τον εντοπισμό της σορού του, βάζοντας και ένα εφιαλτικό σενάριo στο «τραπέζι».

Συγκεκριμένα ανέφερε πως επειδή η σορός μπορεί να βρεθεί μετά από καιρό ίσως να βρίσκεται σε περισσότερη αποσύνθεση, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει τεμαχιστεί.

«Υπάρχει μία δυσκολία στο να βρούμε τον τρόπο που έγινε ένα έγκλημα. Εάν όμως έχουμε μία σωστή διαδικασία από την πλευρά των αστυνομικών Αρχών και μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως ηλεκτρονικά στίγματα, δένει μία υπόθεση, προφανώς μπορεί να αποδοθεί κατηγορία. Επειδή η περιοχή είναι πολύ δύσκολη, υπάρχει μία δυσκολία ακόμα και εάν βρεθεί η σορός. Επειδή μπορεί να βρεθεί μετά από καιρό, θα είναι σε περισσότερη αποσύνθεση. Μπορεί να βρεθεί σε πολύ κακή κατάσταση. Υπήρχαν μήπως συνεργοί; Ακόμα και ένα τμήμα σορού να βρούμε μπορούμε να δώσουμε πολλές απαντήσεις».

Πηγή: eidiseis
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα