Μια σπάνια συνταγή για πασχαλινά αυγά από τις Σέρρες
Κάθε περιοχή και κάθε νοικοκυρά έχει τα δικά της μυστικά για το σωστό βάψιμο!
Σήμερα σε όλα τα σπίτια είθισται να βάφουνε κόκκινα τα αυγά, για να τηρηθεί ένα έθιμο ετών. Κάθε περιοχή, όμως και κάθε νοικοκυρά έχει τα δικά της μυστικά για το σωστό βάψιμο.
Από το Καρυδοχώρι Σερρών έρχεται μια διαφορετική συνταγή για το βάψιμο των αυγών, με παραδοσιακό τρόπο, από την εποχή που δεν υπήρχαν στην αγορά οι βαφές του εμπορίου. Με φυσικά υλικά τα αυγά αποκτούν ένα μοναδικό χρώμα. Οι φλούδες από κρεμμύδια είναι ένας διαφορετικός και ξεχωριστός τρόπος για να πάρουν χρώμα τα αυγά, ενώ φύλλα από χόρτα αφήνουν επάνω τους αποτύπωμα, δίνοντας ένα όμορφο σχέδιο.
«Βάζουμε πρώτα το κρεμμύδι να βράσει, μετά ρίχνουμε το ξύδι, και μετά από 10 περίπου λεπτά βάζουμε τα αυγά που τα έχουμε βάλει σε καλσόν με διάφορα χορταράκια, τα αφήνουμε για 10 λεπτά και είναι έτοιμα», εξηγεί η κα. Ευγενία από το Καρυδοχώρι.
Πηγή: ertnews.gr