Ελλάδα

Μητροπολίτης Λαρίσης: Το πρόβλημα δεν είναι μέσα στο ναό, φοβίζει το έξω που «μιλάει» το τσίπουρο

Σχολίασε με ιδιαίτερο τρόπο τα τελευταία περιστατικά

Parallaxi
μητροπολίτης-λαρίσης-το-πρόβλημα-δεν-1151303
Parallaxi

Μεγάλη συζήτηση άνοιξαν τα δύο επεισόδια που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, αρχικά στην Καβάλα με υποψήφια βουλευτή του κόμματος Νίκη, που χαστούκισε τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δελκηκάρη και στη συνέχεια στην Πάτρα με ιερέα που επιτέθηκε λεκτικά στην υφυπουργό Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Αμφότερα τα επεισόδια έχουν να κάνουν με τη στάση που κράτησαν οι δύο γυναίκες πολιτικοί στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Μιλώντας για τα περιστατικά αυτά ο Μητροπολίτης Λαρίσης, Ιερώνυμος ανέφερε:

«Είναι μια ευαίσθητη περίοδος αυτή που διανύουμε ενόψει της Μ. Εβδομάδας, της προεκλογικής περιόδου και κάποιων πραγμάτων που έχουν προηγηθεί και λόγω της συσσωρευμένης οργής που επικρατεί στην κοινωνία, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια δήλωση για να αποφύγουμε άσχημα πράγματα μέσα στους ναούς μας, όχι μέσα στη Μ. Εβδομάδα.

Το πρόβλημα δεν είναι η Μ. Εβδομάδα. Το πρόβλημα είναι η εβδομάδα που ακολουθεί, η Διακαινήσιμος. Εκεί όπου υπάρχουν πολλά πανηγύρια. Εκεί το πρόβλημα δεν είναι μέσα στο ναό, αλλά έξω που κάποιες φορές “μιλάει” το τσίπουρο και έχουμε θεματάκια.

Επειδή υπάρχει συνέχεια του εκκλησιαστικού τελετουργικό στο λαογραφικό μετά το ναό, το απ’ έξω είναι αυτό που μπορεί να φοβίζει.

Εμείς έχουμε δώσει οδηγίες. Ξέρουμε ότι μέσα στην εκκλησία θα είναι καλό το κλίμα. Ξέρουμε ότι είναι απαράδεκτο μέσα στους ναούς να φεύγουμε από το σκοπό που έχουμε έρθει. Δεν είναι καλό να ξεχνάμε την κάθε ημέρα της Μ. Εβδομάδας και τη σημασία της».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα