Μητσοτάκης: Ίσως να είμαστε προκατειλημμένοι, αλλά η τελετή έναρξης του 2004 είναι σημείο αναφοράς για εμάς

«Είμαι πολύ συγκινημένος και πολύ χαρούμενος ως φίλαθλος που βλέπουμε τους αθλητές μας να προσπαθούν για το καλύτερο», είπε ο πρωθυπουργός.

Parallaxi
μητσοτάκης-ίσως-να-είμαστε-προκατειλ-1194283
Parallaxi

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη παρακολούθησαν δια ζώσης στο «Μπερσί» την εκτέλεση του προγράμματος του Λευτέρη Πετρούνια, στα προκριματικά των κρίκων, στην ενόργανη γυμναστική, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον «άρχοντα των κρίκων» και κάτοχο δύο Ολυμπιακών μεταλλίων, όταν ο Λευτέρης Πετρούνιας ολοκλήρωσε την προσπάθειά του και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον τελικό της Κυριακής.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΡΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και κάποιες δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ερωτηθείς για την τελετή έναρξης είπε: «Ηταν σίγουρα κάτι πολύ εντυπωσιακό. Κάποια πράγματα αισθητικά μπορεί να μην μας άρεσαν, αλλά ήταν μία πολύ καλή προσπάθεια. Ισως να είμαστε λίγο προκατειλημμένοι αλλά η τελετή έναρξης του 2004 είναι σημείο αναφοράς για εμάς. Ισως ήταν καλύτερα σχεδιασμένο για την τηλεόραση, παρά για τους θεατές».

Σχετικά με τον Λευτέρη Πετρούνια ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι πάντα πολύ εντυπωσιακός αθλητής. Οταν βλέπεις ζωντανά τον αθλητή καταλαβαίνεις το πόσο δύσκολο είναι αυτό το άθλημα». Για τα αγωνίσματα που θα παρακολουθήσει, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «Θα μείνουμε μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Θα δούμε κι άλλους αγώνες. Θα δούμε το πόλο, λίγο τένις και κολύμβηση».

«Δεν είχα πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2004. Για εμάς τους Έλληνες οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ξεχωριστή σημασία. Είμαι πολύ συγκινημένος και πολύ χαρούμενος ως φίλαθλος που βλέπουμε τους αθλητές μας να προσπαθούν για το καλύτερο», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για τις επενδύσεις της κυβέρνησης στον αθλητισμό: «Φέτος είναι μέχρι στιγμής μία πολύ καλή αθλητική χρονιά. Το σημαντικότερο είναι να βάζουμε τις βάσεις και τις σωστές υποδομές για να μπορούμε να διακρινόμαστε σε πολλά διαφορετικά αθλήματα και κυρίως να δίνουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να βρουν το σπορ που τους ενδιαφέρει περισσότερο. Η συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τις ομοσπονδίες πρέπει να είναι πάντα πολύ στενή».

Τέλος όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα για τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Το μήνυμα είναι ένα: Πάμε δυνατά να πετύχουμε το καλύτερο».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα