Ελλάδα

Μύκονος: Αστυνομικοί σε ρόλο «σεκιούριτι» για υπερπολυτελείς βίλες επιχειρηματιών

Τι αναφέρει τη δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος έξι ενστόλων

Parallaxi
μύκονος-αστυνομικοί-σε-ρόλο-σεκιούρ-475713
Parallaxi

Στοιχεία που παραπέμπουν σε «φάμπρικα» παράνομων φυλάξεων υπερπολυτελών σπιτιών από αστυνομικούς, περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος έξι ενστόλων στη Μύκονο.

Αν και δεν έχει ακόμα στοιχειοθετηθεί το παραπάνω σενάριο, η τρίμηνη έρευνα «δείχνει» στους αρμόδιους αξιωματικούς ότι πίσω από τις φυλάξεις βιλών υπάρχει κάτι πολύ πιο οργανωμένο από την απόφαση έξι ενστόλων να πάρουν ένα δεύτερο «μεροκάματο».

Το βράδυ της 12ης και 13ης Αυγούστου 2023 οι τρεις από τους έξι αστυνομικούς εντοπίστηκαν από τους «αδιάφθορους» της Αστυνομίας να εκτελούν υπηρεσίες φύλαξης σε εναλλασσόμενες βάρδιες σε βίλα στην περιοχή Πλατύς Γιαλός, ιδιοκτησίας γνωστού Γερμανού επιχειρηματία (συνιδιοκτήτη γνωστού καταστήματος εστίασης και διασκέδασης).

Νέα διάσταση στην έρευνα στη Μύκονο

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. που κατέγραφε τις επικοινωνίες των αστυνομικών αλλά και η φυσική παρακολούθησή τους έδωσε νέα διάσταση στην έρευνα, καθώς διαπιστώθηκε ότι δύο από τους αστυνομικούς λάμβαναν σήματα από εταιρία συστημάτων ασφαλείας όταν χτυπούσε ο συναγερμός υπερπολυτελών σπιτιών.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι η παρακάτω αναφορά των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων:

«Από την ανάλυση των συνομιλιών των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 34χρονος αρχιφύλακας και ο 32χρονος υπαρχιφύλακας βρίσκονταν σε καθημερινή επικοινωνία για τον προγραμματισμό των ωρών απασχόλησης (βάρδιας) στην βίλα του Γερμανού πολίτη, κατευθύνοντας τους άλλους αστυνομικούς σε εκ περιτροπής κάλυψη του ωραρίου 22:00 έως 5:00 στο στη βίλα, ενώ οι ίδιοι προέβαιναν και στην πληρωμή των δόκιμων αστυφυλάκων, καταβάλλοντας τους από 10 έως 12 ευρώ την ώρα.

Ο 38χρονος αρχιφύλακας, όπως προέκυψε από την έρευνα, πραγματοποιούσε φύλαξη σε άλλη βίλα, ενώ έλαβε κλήση από ιδιωτική εταιρία συστημάτων ασφαλείας για ενεργοποίηση συναγερμού πολυτελούς οικίας φαρμακοβιομήχανου, έχοντας προφανώς την επιτήρηση τουλάχιστον αυτού του σπιτιού.

Ανάλογη ειδοποίηση είχε λάβει και ο 32χρονος υπαρχιφύλακας για άλλη βίλα από ιδιωτική εταιρία συστημάτων ασφαλείας».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα