Ελλάδα

Ναυάγιο στη Λέσβο: «Το πλοίο από χθες έμπαζε νερά» λέει ο διασωθείς

Ώρες αγωνίας για τους 12 αγνοούμενους.

Parallaxi
ναυάγιο-στη-λέσβο-το-πλοίο-από-χθες-έμ-1086834
Parallaxi

Εικόνες: Eurokinissi

«Το καράβι από χθες το βράδυ έμπαζε νερά», φέρεται να κατέθεσε ο μέχρι στιγμής μοναδικός διασωθείς από το ναυάγιο στη Λέσβο.

Ο μηχανικός του φορτηγού πλοίου, Αιγύπτιος στην καταγωγή, είπε στους λιμενικούς ότι το «Raptor», το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, άρχισε να μπάζει νερά από το βράδυ του Σαββάτου, όπως μεταδίδει το Mega.

«Το καράβι από χθες το βράδυ έμπαζε νερά. Προσπαθούσαμε με κουβάδες, και ό,τι άλλο μέσο είχαμε στο πλοίο, να βγάλουμε τα νερά, να το αδειάσουμε. Κάποια στιγμή, το καράβι τρύπησε, άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση και τότε εγώ πήδηξα στη θάλασσα. Τότε είδα άλλα 4-5 άτομα να πηδούν κι εκείνοι στο νερό και από κει και πέρα δεν τους ξαναείδα», κατέθεσε.

Μεταφορά της σορού του νεκρού ναυτικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού από θάλασσα και αέρα από νωρίς το πρωί, για τον εντοπισμό κι άλλων αγνοουμένων ναυτικών μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου «RAPTOR» με σημαία των νήσων Κομόρες, ανοιχτά της Λέσβου, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/ EUROKINISSI)

Τι λέει ο εκπρόσωπος του Λιμενικού

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN μίλησε ο Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, σχετικά με τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου, για τον εντοπισμό επιζώντων από το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «RAPTOR» με σημαία των νήσων Κομόρες, το πρωί της Κυριακής (26/11).

Όπως είπε ο ίδιος, «οι έρευνες συνεχίζονται αδιαλείπτως. Αυτή τη στιγμή, στην ευρύτερη περιοχή, επιχειρούν 7 παραπλέοντα πλοία μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος. Οι άνεμοι που επικρατούν στο σημείο είναι δυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, το κύμα αυτή τη στιγμή είναι στα 2,5 μέτρα. Όπως καταλαβαίνετε εξακολουθούμε να μιλάμε για πάρα πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Οι έρευνες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για τους 12 αγνοούμενους».

Βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης του Αιγύπτιου ναυαγού στη Λέσβο

Ολονύχτια επιχείρηση του Λιμενικού

Σχετικά με το εάν υπάρχουν ελπίδες να εντοπιστούν και άλλοι ζωντανοί από το ναυάγιο, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού σημείωσε πως, «η θερμοκρασία της θάλασσας ακόμα είναι καλή, τηρουμένων των αναλογιών, όσον αφορά δηλαδή τις ώρες που ένας άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει μέσα στο νερό. Από εκεί και πέρα, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το ύψος των κυμάτων, είναι ένας παράγοντας αρνητικός. Όπως και να’ χει, εμείς συνεχίζουμε να επιχειρούμε όλο το βράδυ για να βρούμε τους ανθρώπους».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα