Ελλάδα

Νέα Αγχίαλος: Συγκλονιστικό βίντεο από το «μανιτάρι» της έκρηξης – Οι νεότερες ειδήσεις

Δήμαρχος Βόλου: Είμαστε κοντά στην πλήρη εκκένωση της Νέας Αγχιάλου

Parallaxi
νέα-αγχίαλος-συγκλονιστικό-βίντεο-απ-1038198
Parallaxi

Η ένταση η οποία είχαν οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, σκόρπισαν τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Την ώρα που εκκένωναν μέσω θαλάσσης σημειώθηκε τεράστια έκρηξη και στον ουρανό υψώθηκε ένα τρομακτικό μανιτάρι καπνού.

Δείτε το βίντεο από το Mega

Κάτοικοι που βρίσκονταν στο σημείο περιέγραψαν με συγκλονιστικό τρόπο το πως βίωσαν την στιγμή των εκρήξεων.

«Ακούσαμε εκρήξεις από το στρατόπεδο και το ωστικό κύμα ήταν τόσο δυνατό που έσπασε τζαμαρίες» ανέφερε ένας εκ των κατοίκων.

«Κουνήθηκαν τα σπίτια μας» περιέγραψε μία γυναίκα, ενώ μία άλλη γυναίκα περιέγραψε την εικόνα ενός μανιταριού που εμφανίστηκε στον αέρα μετά την έκρηξη.

Δήμαρχος Βόλου: Είμαστε κοντά στην πλήρη εκκένωση της Νέας Αγχιάλου

«Καλώ όλους τους κατοίκους να φύγουν, μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή, όχι οι περοιουσίες», είναι η δραματική έκκληση από τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

«Το 80% της Νέας Αγχιάλου έχει εκκενωθεί» υπογράμμισε, ενώ τόνισε ότι η πόλη βρίσκεται κοντά στην απόλυτη εκκένωση.

Στη μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης συμμετέχουν έξι λεωφορεία, ασθενοφόρα ενώ και ιδιωτικά σκάφη απομακρύνουν κόσμο.

Εκκενώνεται από τη θάλασσα η Αγχίαλος – Φεύγουν με τα μωρά αγκαλιά

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου που αναγκάζονται να εκκενώσουν την περιοχή ύστερα από μήνυμα 112 και να κατευθυνθούν προς τον Αλμυρό και την πόλη του Βόλου.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κόσμος έφυγε άρον – άρον από Μικροθήβες και Νέα Αγχίαλο, κατευθυνόμενος προς Αλμυρό, ενώ πολλοί εγκαταλείπουν την περιοχή από τη θάλασσα.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες με μητέρες να έχουν πάρει στην αγκαλιά τα μωρά τους και να επιβιβάζονται σε σκάφη ιδιωτών, ενώ κάποιοι άλλοι μεταφέρουν στην αγκαλιά τα κατοικίδιά τους.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι αστυνομικοί πηγαίνουν κυριολεκτικά από πόρτα σε πόρτα, καλώντας του πολίτες να φύγουν από την περιοχή.

Ωστικό κύμα παρέσυρε δημοσιογράφο – Δείτε το βίντεο

Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Νέα Αγχίαλο με τις φλόγες να φτάνουν σε αποθήκες πυρομαχικών προκαλώντας εκρήξεις.

Οι αλλεπάλληλες εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή ενώ το ωστικό κύμα παρέσυρε δημοσιογράφο του Open που κατέγραφε επί τόπου τις εξελίξεις.

Το βίντεο είναι πραγματικά συγκλονιστικό:

Ξεκίνησε η απομάκρυνση των F-16 από το αεροδρόμιο

Ξεκίνησε η απομάκρυνση των μαχητικών F-16 που βρίσκονται στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα από την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, καθώς η πυρκαγιά έχει πλησιάσει απειλητικά το αεροδρόμιο.

Τα F-16 μεταφέρονται στο αεροδρόμιο της Λάρισας.

Παράλληλα, επιστρατεύεται μη επανδρωμένο αεροσκάφος HERON για την εκτίμηση της κατάστασης στην περιοχή που βρίσκεται η αποθήκη των πυρομαχικών.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης σταθμεύουν σχεδόν 70 μαχητικά F-16. Στην 330 Μοίρα υπάρχουν 32 F-16 Block30 και στις μοίρες 341 και 347, υπάρχουν άλλα 38 F-16 Block50.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα