Νέα μαρτυρία από το Μάτι: Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή τρόμου εκ των έσω

Ο Θανάσης Διαμαντόπουλος, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο πανεπιστήμιο, και ένα από τα άτομα που έζησε την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μίλησε για όσα έζησε την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018.

Parallaxi
νέα-μαρτυρία-από-το-μάτι-χολιγουντιαν-345047
Parallaxi

Μια ακόμα μαρτυρία πυρόπληκτου ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα, καθώς ο Θανάσης Διαμαντόπουλος, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο πανεπιστήμιο, και ένα από τα άτομα που έζησε την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μίλησε στο ΣΚΑΪ για όσα έζησε την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018.

Όπως σημείωσε: “Βίωσα χολιγουντιανή υπερπαραγωγή τρόμου εκ των έσω, τελικά με σχετικά μικρό τίμημα.”

“Τη συγκεκριμένη μέρα, η ταχύτητα του ανέμου ήταν ασύλληπτη. Με την ταχύτητα που ήρθε, δεν μας άφησε το περιθώριο (να φύγουμε). Είκοσι λεπτά πριν, είχαμε μπει στο σπίτι χωρίς καμία αίσθηση, ούτε καν η όσφρησή μας δεν είχε ενοχληθεί. Και μέσα σε είκοσι λεπτά νιώθουμε απόλυτη ζέστη, είχαν πέσει οι ανεμιστήρες και βγαίνοντας έξω, βλέπουμε το σπίτι περικυκλωμένο και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το αυτοκίνητό μου να καίγεται. Πατήσαμε πάνω σε καιόμενα αυτοκίνητα για να προλάβουμε να μπούμε στην Αργυρά Ακτή.”

Όπως διευκρίνησε, “Βγαίνουμε από ένα σπίτι που περιβάλλεται από φωτιές. Ο καπνός κατεβαίνει τόσο χαμηλά που χάνω την οπτική εικόνα με τον ξάδελφό μου και δεν ακούω καν τις φωνές του. Χαθήκαμε. Εκείνη την ώρα είσαι στο σκοτάδι της κόλασης.

Εγώ είχα την τύχη τουλάχιστον να μην έρθω σε άμεση επαφή με νεκρό, ήρθα με πολλά καμμένα πρόσωπα. Ήταν μια ολόγυμνη υπερήλικη κυρία, με εγκαύματα σε όλο το κορμί της, δεν μπορούσε να κολυμπήσει, είχε και πατερίτσες, κι έβαζε το μισό κορμί στη θάλασσα για να υποφέρει λιγότερο. Ο ξάδελφός μου κολουμπούσε με 9χρονο κοριτσάκι κι ένα πτώμα.

Βάζαμε το κεφάλι μας κάτω από το νερό, γιατί λέγαμε καλύτερα πνιγμένοι παρά καμμένοι.”

Μέχρι τα μεσάνυχτα δεν εμφανίστηκε ένα σκάφος του Λιμενικού στην Αργυρά Ακτή που ήμουν. Μπήκαμε στη θάλασσα γύρω στις 18:30. Ήταν πολύ νωρίτερα βάρκες οι οποίες δεν τολμούσαν να βγουν έξω, είτε γιατί φοβόντουσαν ασύντακτη προσπάθεια να μπούμε πάνω και να τις ανατρέψουμε είτε γιατί έψαχναν με φακούς ενδεχομένως ναυαγούς.”

Στο ερώτημα αν τον έσωσε ιδιώτης, απάντησε “100%. Όχι μόνο εμένα. Η αίσθηση που έχω, όλοι οι διασωθέντες από την Αργυρά Ακτή ήταν από ιδιώτες. Δεν έπεσε μια φωτοβολίδα.”

“Το πιο υποτυπώδες: Τον εισερχόμενο πληθυσμό από Αθήνα στον κόμβο της Ραφήνας δεν τους ανέστρεψαν, τους άφησαν να διοχετευθούν προς τη φλεγόμενη ακτή.”

“Όταν φτάσαμε στη Ραφήνα, ημίγυμνοι, χωρίς ένα ευρώ, χωρίς κινητό, δεν είχε ληφθεί μέριμνα να υπάρχει ένα πούλμαν, ένα λεωφορείο, να μας πάει σε νοσοκομείο για έλεγχο ανοξίας, γιατί είχαμε μειωμένο οξυγόνο στους πνεύμονες.

Στις 12 η ώρα κατέβηκα από την ψαρόβαρκα, και ήταν δύο λιμενικοί, η κοπέλα ρώτησε το όνομά μου, νομίζω ούτε καν πρόλαβε να ρωτήσει όλων, κι από εκεί και πέρα ουδείς ασχολήθηκε με μας. Μας αφήσανε στο λιμάνι και πήρα μετά ένα ταξί, που μου είπε στην πορεία ότι έχει επιστρατευτεί από το Λιμενικό για να μεταφέρει ανθρώπους.”

“Δεν μου αρέσουν οι εύκολες ατάκες, αλλά στην οικονομία υπάρχει η προστιθέμενη αξία ή υπεραξία. Νομίζω με τη διαχειριστική της ανεπάρκεια, η παρούσα κυβέρνηση έχει προστιθέμενη απαξία.” τόνισε ακόμα, λέγοντας στη συνέχεια “Πρέπει να παύσει η αυθάδεια της ανεπάρκειας”.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα