Ελλάδα

Νέο κύμα καύσωνα και συναγερμός για λίβα και μπουρίνια

Τους 44 θα δείξουν σήμερα τα θερμόμετρα σε αρκετές περιοχές - Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

Parallaxi
νέο-κύμα-καύσωνα-και-συναγερμός-για-λί-997951
Parallaxi

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται από σήμερα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βορειοανατολικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και αύριο, Τετάρτη, αλλά από το απόγευμα στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά η καιρική κατάσταση θα αλλάξει με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους (μπουρίνια). Τα περιορισμένης διάρκειας, αλλά έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.

Ειδικά για την Τετάρτη ο Σάκης Αρναούτογλου ζητά προσοχή και αναβάθμιση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών στα περισσότερα ηπειρωτικά (πεδινά και ορεινά) «καθώς ο καυτός-κατάξερος λίβας που θα επικρατήσει δεν αποκλείεται να αγγίξει και τα 5-6, στη πεδινή Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά πρόσκαιρα τα 7 και στα βουνά της χώρα ίσως και τα 8 Μποφόρ, ενώ αν και σχετικά πολύ πιο δροσεροί, πάλι ενισχυμένοι άνεμοι θα επικρατήσουν και την Πέμπτη στα περισσότερα δυτικά, κεντρικά και βόρεια».

Την Πέμπτη η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα