Ελλάδα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βλέπει ως «ευκαιρία» την τραγωδία στα Τέμπη

Παράλληλα, κατά την εμφάνισή του χθες, Σάββατο στο Μαρούσι, ο πρωθυπουργός μίλησε για «θυσία», αναφερόμενος στα θύματα της πολύνεκρης σύγκρουσης των τρένων.

Parallaxi
ο-άδωνις-γεωργιάδης-βλέπει-ως-ευκαιρ-968794
Parallaxi

Ως «ευκαιρία» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργίαδης την τραγωδία των Τεμπών, μλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής για να ξεπεραστούν χρόνιες παθογένειες που αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος.

Πλήρως συντεταγμένος στην κυβερνητική γραμμή και ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργού που χαρακτήρισε χθες την τραγωδία «θυσία», ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι το δυστύχημα αυτό δίνει την ευκαιρία και στην κυβέρνηση να χαράξει με μεγαλύτερη σαφήνεια τις διαχωριστικές γραμμές στην ελληνική κοινωνία και να θέσει το πραγματικό δίλημμα των εκλογών: γιατί έγινε το δυστύχημα; Το δυστύχημα έγινε για έναν βασικό λόγο: γιατί εξακολουθεί να ζει το βαθύ κράτος του δημοσίου, το αναξιοκρατικό κράτος, το κράτος που φτιάχτηκε τη δεκαετία του ’80 και που ζει μέχρι σήμερα. Είναι ίσως η ευκαιρία για να τελειώσουμε με αυτό το κράτος».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μετά τη «θυσία» Μητσοτάκη, «ευκαιρία» για τον Γεωργιάδη η τραγωδία-Κρεσέντο αλαζονείας, αμετροέπειας και μετάθεσης ευθυνών

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «μετά τη «θυσία» Μητσοτάκη, «ευκαιρία» για τον Γεωργιάδη η τραγωδία-Κρεσέντο αλαζονείας, αμετροέπειας και μετάθεσης ευθυνών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

«Μετά τον κ. Μητσοτάκη που χαρακτήρισε χωρίς ντροπή «θυσία» την τραγική απώλεια 57 ανθρώπων στα Τέμπη, σήμερα ο κ. Γεωργιάδης διαπίστωσε πως το δυστύχημα είναι «ευκαιρία» για την κυβέρνηση για «να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος».

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα εξηγούσαμε στον αμετροεπή κ. Γεωργιάδη πως το «βαθύ κράτος» το έστησαν οι ίδιοι εδώ και 40 χρόνια και το διογκώνει εδώ και 4 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης που κυβερνά με ρουσφέτια, αναξιοκρατία και τις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους, με τις οποίες θυμήθηκε μετά την τραγωδία δήθεν να συγκρουστεί.

Αλλά δεν βρισκόμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες όταν έχουμε χάσει άδικα 57 ανθρώπινες ζωές.

Θα περιμέναμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του παρά το κρεσέντο αλαζονείας, αμετροέπειας και μετάθεσης ευθυνών, να σέβονται τουλάχιστον τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε».

«Εάν σε έχει συγκλονίσει αυτό το δυστύχημα δεν πρέπει να είσαι ενάντια στην αξιολόγηση»

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε επιπλέεον ότι «εάν σε έχει συγκλονίσει αυτό το δυστύχημα δεν πρέπει να είσαι ενάντια στην αξιολόγηση» και συμπλήρωσε ότι «η κονσόλα του σταθμού λειτουργούσε και έπρεπε να ήταν και οι άλλοι δύο εκεί. Ο κόσμος θα είχε σωθεί (…) Πάνω στην τραγωδία παίζονται πολιτικά παιχνίδια για ψήφους».

Ως προς την πορεία της Οικονομίας, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η Ελλάδα στα τρόφιμα είναι η 6η χαμολότερη στην ΕΕ. Το «καλάθι του νοικοκυριού» και το Market Pass βοηθούν τους ευάλωτους».

Στο ίδιο πάνελ βρέθηκε και το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπίστης, ο οποίος με τη σειρά του υπογράμμισε για τα Τέμπη ότι δεν υπήρχε σταθμός τηλεδιοίκησης και πως ρεπορτάζ αποκάλυψε την αλήθεια.

Πρόσθεσε δε πως οι ιδιωτικοποιήσεις για τα τρενα στην ΕΕ ήταν λάθος και επανακρατικοποιούνται.

«Η ΝΔ βρίσκεται στην “τέλεια καταιγίδα”. Πιστεύω ότι οι τρεις πυλώνες του επιτελικού κράτους κατέρρευσαν» επισήμανε ο Νίκος Μπίστης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ως «το κόμμά του Τσίπρα και του Πολάκη» έκανε λόγο ο κ. Γεωργιάδης. «Ο Πολάκης είναι φασίστας. Η κεντρώα στροφή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια φαντασίωση» πρόσθεσε ακόμη, ενώ υπογράμμισε ότι αυτοί που στοχοποιήθηκαν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβαν καμία συγνώμη.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπίστης, σημείωσε ότι την πολιτική γραμμά προς το κέντρο την καθορίζουν τα συλλογικά όργανα. «Αυτή η γραμμή ανησυχεί τη ΝΔ».

«Η σταλινική Αριστερά έχει παράδοση διαγραφών. Εμείς δεν είμαστε σε αυτή την παράδοση, δίνουμε δεύτερη ευκαιρία. Ευκαιρία τρίτη δεν θα υπάρξει», είπε ενώ πρόσθεσε ότι ο Παύλος Πολάκης δεσμεύτηκε να εφαρμόζει τις συλλογικές αποφάσεις.

«Η θυσία των παιδιών στα Τέμπη» από τον πρωθυπουργό

Σε γραμμή… Πορτοσάλτε εμφανίστηκε χθες από το Μαρούσι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια απίστευτη ύβρι, χαρακτήρισε «θυσία» των παιδιών το έγκλημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσα τους πολλά νέα παιδιά. Ξέρω πολύ καλά ότι η καλύτερη δικαίωση για την θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στην χώρα μας», τόνισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός!

Αλήθεια, «θυσία»; Για ποιον «θυσιάστηκαν» αυτά τα παιδιά, στο πλέον θανατηφόρο συμβάν στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου;

Και μήπως θα πρέπει να χρειαστούν και άλλες «θυσίες» (!), για να έχουμε καλύτερο ηλεκτρικό σιδηρόδρομο ή καλύτερες αστικές συγκοινωνίες και ασφαλέστερα πλοία;

Μπορεί ο πρωθυπουργός να μην το εννοούσε όπως το είπε, ωστόσο ένας μεγάλος φιλόσοφος έλεγε πως η γλώσσα είναι το υλικό περίβλημα της σκέψης!

Δείτε σχετικό βίντεο:

Πηγή: ieidiseis
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα