Ελλάδα

Ο καιρός τη Μ. Εβδομάδα και ο γρίφος για την Κυριακή του Πάσχα

Θολό τοπίο για το πώς θα σουβλίσουμε αρνί από τη Θεσσαλία και πάνω

Parallaxi
ο-καιρός-τη-μ-εβδομάδα-και-ο-γρίφος-για-992201
Parallaxi

Η πρόγνωση για τον καιρό τη Μεγάλη Εβδομάδα έχει «κλειδώσει», με το μεγάλο αίνιγμα να παραμένει η Κυριακή του Πάσχα και οι βροχές που ίσως υπάρξουν.

Η ΕΜΥ εξέδωσε την πρόγνωσή της μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή, με τα νέα να είναι καλά για… τη μισή τουλάχιστον χώρα.

Οι βροχές και οι καταιγίδες δεν λείπουν από το «καιρικό μενού» τις επόμενες ημέρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, χωρίς τις ακρότητες στις αρχές του Απριλίου. Παράλληλα, από τη Μ. Πέμπτη κοπάζουν οι άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη.

Προς το παρόν παραμένει «γρίφος» ο καιρός ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, καθώς τα προγνωστικά μοντέλα δεν δίνουν ακόμα «κλειδωμένα» στοιχεία.

Στη χθεσινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ανέφερε πως προς το παρόν δεν μπορεί να πει με σιγουριά που θα βρέχει, όπως και τις ώρες τόσο το Μεγάλο Σάββατο όσο και ανήμερα το Πάσχα. Σημείωσε πως κάτι φαίνεται να έρχεται από την Ιταλία , δημιουργώντας ίσως ένα βροχερό σκηνικό για κάποιες ώρες από τη Θεσσαλία και πάνω. Σχεδόν σίγουρο είναι πως από τη Θεσσαλία και κάτω ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Αναφορικά με τη Μεγάλη Εβδομάδα έδωσε μέρα – μέρα τις συνθήκες που θα επικρατούν.

«Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Μ. Τετάρτη θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο. Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ εξασθενήσουν. Την Μ. Τρίτη μπορεί να βρέξει για λίγο στην βόρεια Κρήτη και τη νότια Εύβοια. Η θερμοκρασία στους 24 με 27 βαθμούς με τις μεγαλύτερες τιμές στα δυτικά. Από την Την Μ. Πέμπτη οι βοριάδες θα εξασθενήσουν σημαντικά, λίγο ακόμα η θερμοκρασία θα ανέβει σε όλη τη χώρα. Δεν θα λείψουν όμως και τοπικές μπόρες στα βόρεια την Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή», είπε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα