Ελλάδα

Ο Μητσοτάκης κλείνει το “θέμα Κικίλια” μετά από συνάντηση με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας

Στόχος του πρωθυπουργού, μετά τον «πάγο» στη συζήτηση περί ανασχηματισμού, να σταματήσουν τα σενάρια - Η εισαγγελική παρέμβαση τον κράτησε στη θέση του

Parallaxi
ο-μητσοτάκης-κλείνει-το-θέμα-κικίλια-1047769
Parallaxi

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει με τους υπουργούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Κικίλια ολοκληρώθηκε μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης και είχε ως στόχο να «παγώσει» τις φήμες περί αντικατάστασης του υπουργού σε έναν επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος δεν θα γίνει άμεσα όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, παρά τα σχετικά σενάρια που «φούντωσαν» τις τελευταίες ημέρες.

Η εισαγγελική παρέμβαση τον κράτησε στη θέση του

Δυσκολεύει η αναζήτηση εξιλαστήριου θύματος με φόντο τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο από το Μαξίμου…

Όπως αποδεικνύεται, η αναζήτηση εξιλαστήριου θύματος με φόντο τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή παρέμβαση του Εισαγγελέα με την οποία ζητεί έρευνα για όσα έγιναν και δεν έγιναν τα περασμένα χρόνια.

Τί σημαίνει αυτό; Ότι ο Βασίλης Κικίλιας θα παραμείνει στο πόστο του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι πότε, ουδείς μπορεί να προβλέψει. Το βέβαιο ότι η υψηλών τόνων συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον ΑΝΤ1 (σσ δεν φυγοδικώ – είμαι μόλις 2,5 μήνες υπουργός) προκάλεσε δυσφορία στο μέγαρο Μαξίμου. Όχι μόνο γιατί δεν είναι διατεθειμένος να το διευκολύνει, αλλά κυρίως γιατί άφησε αιχμές κατά πάντων, ακόμα και για συναδέλφους του υπουργούς.

Μετά από εσωτερική διαβούλευση, ωστόσο, κυβερνητικές πηγές αποφάνθηκαν σήμερα ότι «δεν είναι θέμα προσώπων αλλά δομών» και ότι για τον πρωθυπουργό, αυτό που προέχει είναι η διαχείριση της επόμενης μέρας από τη βιβλική καταστροφή. Και για να μη μείνει καμία αμφιβολία, το εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης. «Θέλω να πω ότι δεν πιστεύουμε στις «Ιφιγένειες» και δεν γίνεται πολιτική ούτε με καλάθια, ούτε με «Ιφιγένειες», ούτε με τέτοια λογική. Δεν την αντιλαμβάνεται έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε (Παραπολιτικά FM).

Στην ερώτηση, αν ο κ. Κικίλιας εξακολουθεί να απολαμβάνει της στήριξης του πρωθυπουργού, απάντησε μάλλον διπλωματικά: «Είναι δυνατόν κάποιος να βρίσκεται σε μία θέση, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού και να μην χαίρει της εμπιστοσύνης του;»

Που σημαίνει ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του για όσο παραμένει στη θέση του. Το πόσο, είναι άλλο θέμα. Μέχρι την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ, πάντως, σίγουρα θα είναι στο πόστο του!

πηγή in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα