O Μητσοτάκης στο TikTok δίνει… «3 tips για τα tips» – Τι λέει για τα φιλοδωρήματα

Το βίντεο που ανέβασε σήμερα ο πρωθυπουργός

Parallaxi
o-μητσοτάκης-στο-tiktok-δίνει-3-tips-για-τα-tips-τ-1229321
Parallaxi

Ανάρτηση στο TikTok έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την φορολόγηση των φιλοδωρημάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά το βίντεο του με ένα λογοπαίγνιο δίνοντας «3 tips για τα tips» και στη συνέχεια εξηγεί τρία πράγματα για τα φιλοδωρήματα και τον νέο νόμο, επισημαίνοντας πως απόφαση της κυβέρνησης είναι το φιλοδώρημα, που καταβάλλεται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, να είναι αφορολόγητο έως τα 300 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Επίσης, χαρακτήρισε παντελώς ανακριβή τη φημολογία ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να φορολογήσει το φιλοδώρημα και διευκρινίζει πως μέχρι τη σήμερον φορολογείται το φιλοδώρημα που καταβάλλεται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών.

@kyriakosmitsotakis_Ολη η αλήθεια για τα φιλοδωρήματα!

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

«Το να αφήνουμε ένα φιλοδώρημα είναι μια ελάχιστη αναγνώριση αυτής της δύσκολης δουλειάς. Δημιουργήθηκε μια εντύπωση ότι ξαφνικά η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει τα φιλοδωρήματα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ερχόμαστε λοιπόν να ρυθμίσουμε αυτό το ζήτημα και αποφασίσαμε να είναι αφορολόγητο το φιλοδώρημα έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο τον μήνα όταν αυτά πληρώνονται με πιστωτική κάρτα και όχι με μετρητά. Πάνω από 300 ευρώ αυτά θα φορολογούνται και πιστεύω ότι αυτό είναι δίκαιο γιατί δεν μπορούμε να δημιουργούμε εργαζόμενους δύο κατηγοριών» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα