Ελλάδα

Ο Νίκος Ταχιάος επισκέπτεται την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σήμερα, Σάββατο 4 Νοεμβρίου, συνεχίζεται η δεύτερη ημέρα της περιοδείας του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Τρικάλων.

Parallaxi
ο-νίκος-ταχιάος-επισκέπτεται-την-περι-1063247
Parallaxi

Οι περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας και Λάρισας ήταν οι πρώτοι σταθμοί του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου και του κλιμακίου των μηχανικών που τον συνόδευαν, κατά την πρώτη μέρα της διήμερης περιοδείας του, χθες, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η περιοδεία περιελάμβανε τη διενέργεια αυτοψιών σε έργα υποδομής, που καταστράφηκαν από τις κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου, αλλά και συνάντηση με εκπροσώπους και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και Βουλευτές της Περιφέρειας από όλο το πολιτικό φάσμα, με σκοπό να συντονιστούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Με αφετηρία τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και τελικό σταθμό την πόλη της Λάρισας, ο Υφυπουργός Υποδομών και το κλιμάκιο του Υπουργείου συνάντησαν τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι τους καθοδήγησαν σε μια διαδρομή από τη Βατσουνιά έως τη Λάρισα, κατά την οποία τους υπέδειξαν σημεία που υπέστησαν ζημιές από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias». Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες αυτοψίες στον Οικισμό Ραχούλας, στον Οικισμό Μεταμόρφωσης Παλαμά, στο Δυτικό Οδικό Δίκτυο της Εθνικής Οδού Λάρισας – Καρδίτσας και στην Τάφρο Τ1 της Περιφερειακής Λάρισας.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησε συνάντηση με τους συναρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Ο κ. Ταχιάος τους κάλεσε όλους σε συνεργασία, προκειμένου να καταγράψουν και να υποδείξουν τις ζημιές από τις κακοκαιρίες, που τυχόν δεν έχουν ήδη περιληφθεί στις λίστες του Υπουργείου, ώστε να κοστολογηθούν και να προχωρήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα τα έργα αποκατάστασης.

«Θέλουμε να βελτιωθεί ο τόπος σας και θα είμαστε δίπλα σας σε αυτό. Όλα τα στελέχη της Κυβέρνησης ακολουθούμε την οδηγία του Πρωθυπουργού, που υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν στεγανά στην συνεννόηση μεταξύ μας, ούτε και πολιτικά φίλτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η προτεραιοποίηση των έργων θα γίνει σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση.

Τέλος, ο Υφυπουργός Υποδομών, αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κάθε Περιφερειακή Ενότητα και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα, παρουσίασε τους συνεργάτες που θα αναλάβουν να εκτελέσουν τις αυτοψίες και τα έργα αποκατάστασης των ζημιών.

Σήμερα, Σάββατο 4 Νοεμβρίου, συνεχίζεται η δεύτερη ημέρα της περιοδείας του κ. Ταχιάου στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Τρικάλων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα