Ο πολιτικός κόσμος αντιδράει στη «συγγνώμη» του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ωραία και η συγγνώμη που τον ανάγκασαν να γράψει. Τίποτα δεν είναι αληθινό», δηλώνει μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Parallaxi
ο-πολιτικός-κόσμος-αντιδράει-στη-συγ-962635
Parallaxi

Την ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, σχολιάζει η η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου.

«Ωραίο το κείμενο που έγραψαν οι επικοινωνιολόγοι στον κ. Μητσοτάκη για να το αναρτήσει στο fb. Γεμάτο ενσυναίσθηση. Όπως λέει και στην αρχή, αυτή τη φορά χωρίς ξύλινα λόγια. Όπως δηλαδή κάθε άλλη φορά», αναφέρει αρχικά, ενώ στη συνέχεια δηλώνει:

«Ωραία και η συγνώμη που τον ανάγκασαν να γράψει. Μόνο που άργησαν πέντε ημέρες. Και τίποτα από αυτά δεν είναι δικό του. Τίποτα δεν είναι αληθινό».

«Ακόμη και αυτή τη συγγνώμη, όμως, δεν έχει το σθένος να την αναλάβει ο ίδιος. Σπεύδει να τη μοιραστεί  με όσους κυβέρνησαν πριν από αυτόν για να μην αναμετρηθεί ποτέ με τις δικές του ευθύνες», σημειώνει.

«Και για να μην δώσει ούτε μισή απάντηση στα γιατί που μας πληγώνουν. Μόνο λόγια και υποσχέσεις ότι θα κάνει τώρα, τις λίγες ημέρες μέχρι τις εκλογές, όσα δεν έκανε τέσσερα χρόνια», καταλήγει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: «Ας αποδεχτεί ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του»

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δίνει τη δική του απάντηση για τη «συγγνώμη» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να αποδεχτεί τις ευθύνες του για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το κόμμα ύστερα από την ανάρτηση του πρωθυπουργού, μέσω της οποίας ζητάει «συγγνώμη» από τις οικογένειες των θυμάτων, αναφέρει πως ο κ. Μητσοτάκης «απομακρύνθηκε σήμερα από τη θεωρία του ενός και μόνου υπεύθυνου αλλάζοντας κατά την προσφιλή τακτική του επιφανειακά θέσεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος:

Ο Πρωθυπουργός υπό το βάρος της διογκούμενης οργής για την ανείπωτη τραγωδία, απομακρύνθηκε σήμερα από τη θεωρία του ενός και μόνου υπεύθυνου αλλάζοντας κατά την προσφιλή τακτική του επιφανειακά θέσεις με μόνο στόχο να διαχειριστεί επικοινωνιακά τις αρνητικές επιπτώσεις.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι οδυνηρή.

Το μοντέλο διακυβέρνησης που ο Πρωθυπουργός ονόμασε «επιτελικό κράτος», αποδείχτηκε μια επικοινωνιακή κατασκευή που κατέρρευσε από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες.

Ας αποδεχτεί, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του και ας μην καμώνεται ότι θα σηκώσει τις αμαρτίες των άλλων.

Η χώρα χρειάζεται Ισχυρή Θεσμική Δημοκρατία και όχι μια παρέα ημέτερων, που θεωρεί πως μπορεί να διευθύνει τη χώρα.

Δήλωση Γ. Βαρουφάκη για την ανάρτηση Κυρ. Μητσοτάκη

«Αφού ο ΠΘ έχασε τον έλεγχο του αφηγήματος, με το ολέθριο “ανθρώπινο λάθος” που τώρα πάει να μαζέψει, επιστρέφει στην προσφιλή του αστυνομοκρατία επιτιθέμενος στη νεολαία που κινητοποιείται εναντίον της ιδιωτικομανίας τους. Πάρτε το απόφαση κ. Μητσοτάκη: Χάσατε τον έλεγχο!», δηλώνει σε ανάρτησή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Κουτσούμπας: Τα κροκοδείλια δάκρυα και οι εκ των υστέρων συγγνώμες δεν συγκινούν πλέον κανέναν

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε χαρακτηριστικά από το μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ότι «τα κροκοδείλια δάκρυα και οι εκ των υστέρων συγγνώμες δεν συγκινούν πλέον κανέναν».

«Σήμερα, μετά από αυτήν την τραγική, την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, η μοναδική ίσως ελπίδα, ένας τόνος αισιοδοξίας είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου ελληνικού λαού, είναι οι κινητοποιήσεις κυρίως της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών, οι μεγάλες και συγκινητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Έτσι μόνο δεν θα παραγραφούν οι ευθύνες, έτσι μόνο δεν θα ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, έτσι μόνο “θα φτάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο”, για να αποδοθούν οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν και στο κράτος, στον κρατικό μηχανισμό, στις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα όλες – της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ- στην ιδιωτική εταιρεία, στη μεγάλη αυτή μονοπωλιακή, ιταλική εταιρεία και βεβαίως στους άλλους, τους υπόλοιπους, όσους εμπλέκονται ατομικά σε αυτό το έγκλημα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Καταλήγοντας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε: «Εμείς θα είμαστε εδώ συνεχώς, μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, μαζί με τη νεολαία, για να απαιτήσουμε αυτές οι ευθύνες να αποδοθούν, να απαιτήσουμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής των συνανθρώπων μας, της ευημερίας του λαού μας και κυρίως να ανοίξει ένας δρόμος με τον αγώνα μας και με τις πολιτικές μας επιλογές, έτσι ώστε να γίνει αυτό που λέμε, ο λαός να πάρει την εξουσία. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής, ενάντια σε αυτό το σάπιο, διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα