Ελλάδα

O youtuber που κακοποιούσε ΑμΕΑ μέσα από τη φυλακή: «Βαθιά μέσα τους με αγαπάνε»

Δηλώνει μετανιωμένος καθώς όλο αυτό -όπως λέει- το ξεκίνησε για πλάκα αλλά εξελίχθηκε σε χοντράδα.

Parallaxi
o-youtuber-που-κακοποιούσε-αμεα-μέσα-από-τη-φυλ-1119000
Parallaxi

Μέσα από την φυλακή ο γνωστός YouTuber Hayate μιλάει για πρώτη φόρα και δίνει τις δικές του «εξηγήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος κατηγορείται για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία, όπου μάλιστα γινόταν και σε live stream μέσα από την γνωστή πλατφόρμα YouTube.

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» παραδέχτηκε ότι ξέφυγε το περιεχόμενο των βίντεο από κάποιο σημείο και μετά, αλλά επιμένει στο γεγονός ότι δεν γνώριζε ότι ήταν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες καθώς όπως λέει ήταν άτομα που αυτοσυντηρούταν ενώ «κέρδιζαν» και οι ίδιοι από τα live στο YouTube.

Όπως ακούγεται να λέει: «Σε οποιαδήποτε συναναστροφή, δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις ούτε να τους πείσεις για κάτι που δεν θέλουν. Αυτά τα παιδιά κέρδισαν από όλο αυτό. Έχει ανέβει το βιοτικό τους επίπεδο».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι «βαθιά μέσα τους με αγαπάνε».

Πάντως ο ίδιος δηλώνει μετανιωμένος καθώς όλο αυτό -όπως λέει- το ξεκίνησε για πλάκα αλλά εξελίχθηκε σε χοντράδα και για αυτό μετά από μια μικρή παύση που έκανε αποφάσισε να «αλλάξει ύφος».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του YouTuber Hayate μέσα από την φυλακή

Υπενθυμίζεται ότι 21 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση του Νοεμβρίου, ακριβώς διότι έχουν βρεθεί στοιχεία για τους «δωρητές» που φέρονται να πλήρωσαν ηλεκτρονικά τον 42χρονο για να κάνει πράξη τις σαδιστικές «απαιτήσεις» τους.

Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους 21 είναι κάτω των 40 ετών (από ανήλικοι έως 40 ετών). Τα στοιχεία σε βάρος τους θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη που θα κρίνει πότε και εάν θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους. Οι κατηγορίες από την ΕΛ.ΑΣ. είναι συνέργεια στα αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκε ο 42χρονος (συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων και σωματικές βλάβες, εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

Πρόθεση του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ήταν από τον Νοέμβριο να σχηματιστεί μία ογκώδης δικογραφία που δεν θα περιλαμβάνει μόνο ως κατηγορούμενο τον YouTuber, αλλά και τους «δωρητές» που είχαν δώσει τα περίφημα «donates» (φιλοδωρήματα). Ωστόσο, το γεγονός ότι βασανίζονταν άνθρωποι, δεν άφηνε περιθώρια καθυστερήσεων στην αστυνομική επέμβαση. Έτσι, προκρίθηκε ως λύση να συλληφθεί ο 42χρονος και να συνεχιστεί σε δεύτερο χρόνο η έρευνα για τους χρηματοδότες.

Σημειώνεται ότι από την άρση του απορρήτου για τους λογαριασμούς του 42χρονου οι Αρχές διαπίστωσαν ότι ο YouTuber είχε λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά που προέρχονται από τη δραστηριότητά του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα