Ελλάδα

Οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα στη χώρα

Η εικόνα από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σήμερα, Σάββατο (20/07) σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Parallaxi
οι-εξελίξεις-από-τα-πύρινα-μέτωπα-στη-χ-1182551
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (20/7) στην Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικούς χώρους σε χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο έσπευσαν οκτώ οχήματα με 20 πυροσβέστες, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να παραμένουν σε ετοιμότητα. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο evima.gr η φωτιά απείλησε κατοικίες.

Σέρρες

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στο όρος Άγγιστρο, στο Χαρωπό Σερρών στην περιοχή των ανεμογεννητριών.

Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ένα ελικόπτερο πραγματοποίησε ρίψεις νερού και υπήρξε συνδρομή από υδροφόρα του Δήμου Σιντικής.

Στα κινητά τηλέφωνα κατοίκων της περιοχής αλλά και του Δήμου Σερρών ήχησε το 112 κι έλαβαν μήνυμα από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για δασική πυρκαγιά στην περιοχή.

Πρέβεζα

Οριοθετήθηκε και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Γέφυρα Καλογήρου στην Πρέβεζα, με την καθοριστική συμβολή των εναέριων μέσων. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις τις πυροσβεστικής για επιτήρηση μέχρι την πλήρη κατάσβεση.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 4 το απόγευμα περίπου σε αγροτοδασική έκταση στη Φιλιππιάδα (Γέφυρα Καλογήρου). Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 5 αεροσκάφη. Η κατεύθυνση της φωτιάς μεταβάλλονταν συνεχώς λόγω μικροκλίματος. Ωστόσο, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή – Γέφυρα Καλογήρου – είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και το προηγούμενο Σάββατο.

Πυροσβεστική: 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σε 45 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από αυτές οι 31 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14.

Σχετικά με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα σε όλη τη χώρα, πηγές της Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι:

– Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 04.17 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταμόρφωση Μεσσηνίας. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 3 ώρες και στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 19 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στις 06:43 εκδόθηκε ενημερωτικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην περιοχή Μεταμόρφωση Πύλου. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

– Φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.29 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τριανταφυλλιά Σερρών. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε σε 1 ώρα και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Σημειώνεται ότι στις 14:00 εκδόθηκε ενημερωτικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην περιοχή Τριανταφυλλιά Σερρών. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

– Πυρκαγιά ξέσπασε στις 15.07 σε αγροτοδασική έκταση στην Θήβα , στην περιοχή Νεοχώρακι. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 40 λεπτά και στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

-Φωτιά εκδηλώθηκε στις 15.19 σε δασική έκταση στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε σε 2 ώρες και στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 3 ελικόπτερα.

– Πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:54 σε αγροτοδασική έκταση στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας. Η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

– Φωτιά εκδηλώθηκε στις 16:34 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Παναγία Στύρα Ευβοίας. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε σε μία ώρα και στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος,, 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Σημειώνεται ότι στις 17:03 εκδόθηκε ενημερωτικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην περιοχή Παναγία Ευβοίας.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

*Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα