Ελλάδα

Ουρές κάνουν οι τουρίστες για να δουν την Ακρόπολη

Αναμονή μέχρι και 2 ώρες για να ανέβουν Ιερό Βράχο.

Parallaxi
ουρές-κάνουν-οι-τουρίστες-για-να-δουν-τ-1024392
Parallaxi

Τουρίστες περιμένουν υπομονετικά για να ανέβουν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τεράστιες ουρές και ταλαιπωρία τουλάχιστον δύο ωρών με τους ξεναγούς να επισημαίνουν ότι δεν αποτελεί τωρινό φαινόμενο.

Οι ουρές ξεκινάνε από το μουσείο της Ακρόπολης και φτάνουν μέχρι τον Παρθενώνα. Οι τουρίστες μπορεί να περιμένουν μέχρι και δύο ώρες για να φτάσουν στον Ιερό Βράχο, ενώ πολλοί εξ αυτών εγκαταλείπουν τα γκρουπ λόγω της εξάντλησης.

«Είναι η καθημερινότητά μας αυτή, δυστυχώς. Είναι εικόνες ταλαιπωρίας και απελπισίας, επισήμανε η Γεωργία Τόγκα, αντιπρόεδρος σωματείου διπλωματούχων ξεναγών. «Εμείς, ως επαγγελματίες του τουρισμού, καλούμαστε κάθε μέρα να αντιμετωπίσουμε τόσο δύσκολες καταστάσεις. Είναι εικόνες που δεν τιμάνε ούτε τη χώρα μας, ούτε την δουλειά των επαγγελματιών του χώρου» συμπλήρωσε.

Και ποια είναι εν τέλει η λύση; «Να μην συμπίπτουν όλες οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων μαζί στο λιμάνι του Πειραιά» είναι η απάντηση της Γεωργίας Τόγκα. Αν γίνει ένας μακροπρόθεσμος συντονισμός, θα σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία, σύμφωνα με την ίδια. Ακόμη, σημειώθηκε ότι δεν υπάρχει fast track διαδικασία επικύρωσης των εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία.

Πηγή: LIFO
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα