Ελλάδα

Πανάκριβες οι ολιγοήμερες διακοπές στα νησιά

560 ευρώ για Σίφνο με αυτοκίνητο - 2,90 ευρώ η βενζίνη στην Αμοργό

Parallaxi
πανάκριβες-οι-ολιγοήμερες-διακοπές-σ-775164
Parallaxi

Βαθιά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τα νησιά τον Αύγουστο για διακοπές. Τα ναύλα των πλοίων έχουν αυξηθεί όπως και η τιμή των καυσίμων στα νησιά καθιστώντας απαγορευτική την πολυήμερη παραμονή σε κάποιο νησί ειδικά αν μιλάμε για μία οικογένεια.

Χαρακτηριστικό είναι πως ζευγάρι που ταξίδεψε για τη Σίφνο με το αυτοκίνητό του κλήθηκε να πληρώσει 560 ευρώ μόνο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Τώρα αν σε αυτά υπολογίσουμε διαμονή, βενζίνη για τις μετακινήσεις και έξοδα για διασκέδαση και διατροφή τότε ο οικογενειακός προϋπολογισμός… εκτροχιάζεται πλήρως.

Την ίδια ώρα τα εισιτήρια για τρία άτομα με ΙΧ στην Ικαρία κοστίζουν 600 ευρώ, ενώ στο συγκεκριμένο νησί, όπως επίσης στην Κάσο και την Αμοργό, η τιμή της βενζίνης φτάνει τα 2,90 ευρώ ανά λίτρο, πολύ ακριβότερα δηλαδή από ότι λόγου χάρη κοστίζει το ίδιο καύσιμο στην Αθήνα.

«Δύο άτομα είμαστε, ε είναι πάνω 1.500 ευρώ για 10 ημέρες», λένε οι ταξιδιώτες.

Παρά τις εξωφρενικές – σε πολλές περιπτώσεις – τιμές τα πλοία φεύγουν με μεγάλη πληρότητα ενώ οι ουρές στα λιμάνια είναι μεγάλες. Χαρακτηριστικά, το Σαββατοκύριακο από τον Πειραιά απέπλευσαν 48 πλοία με 64.515 επιβάτες.

Πάντως, όσοι μείνουν τον Αύγουστο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και κάνουν εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες, θα πληρώνουν τη βενζίνη περίπου 2 ευρώ το λίτρο.

Ήδη, η μέση τιμή της 95αρας είναι στα 1.967€, με την υψηλότερη τιμή να καταγράφεται στη Νίκαια, 2.299 €, και στην Αθήνα 2.298 €.

Στα νησιά, η τιμή της βενζίνης είναι ακόμα υψηλότερη:

  • Κίμωλος: 2.36€,
  • Νίσυρος: 2.355€,
  • Αρκαλοχώρι: 2.35€,
  • Μήλος: 2.35€,
  • Σκόπελος: 2.339€,
  • Νάξος: 2.32€,
  • Κάσος, Αμοργός, Ικαρία: 2.90€.

Σημειώνεται πως αρκετά νησιά εφοδιάζονται κάθε 15 ημέρες με καύσιμα και δεν μπορούν να αφομοιώσουν άμεσα στις τιμές τις όποιες αλλαγές μπορεί να προκύψουν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα