Ελλάδα

«Πάνω από 350.000 στρέμματα έχουν καεί σε Έβρο και Ροδόπη»

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης

Parallaxi
πάνω-από-350-000-στρέμματα-έχουν-καεί-σε-έβρ-1047304
Parallaxi

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι έχουν καεί πάνω από 350.000 στρέμματα σε Έβρο και Ροδόπη.

«Η εικόνα είναι δύσκολη. Όλοι καταβάλλουν τα μέγιστα για πέμπτη μέρα. Οι εστίες είναι πάνω από πέντε και μεγάλης ακτίνας», ανέφερε, προσθέτοντας πως «κύριο μέλημα είναι να μην χαθεί καμία ζωή και να μη μπει σε κάποιο οικισμό».

Επεσήμανε πως «αυτό που μας φοβίζει είναι τα πολλά μέτωπα. Η έκταση είναι πάνω από 350.000 στρέμματα. Έτσι, βάλαμε πρώτα τους οικισμούς, για να μην έχουμε κάτι δυσάρεστο», ενώ προσέθεσε πως έχουν εκκενώσει «πάνω από 16 οικισμούς».

«Δυστυχώς, είχαμε και το συμβάν με τους 18 μετανάστες, που δεν το γνωρίζαμε πως ήταν εκεί», προσέθεσε ο κ. Δαστερίδης.

Κλειστή η Εγνατία Οδός

Να σημειωθεί ότι η φωτιά κατευθύνεται προς την Ροδόπη, με τις Αρχές να έχουν κλείσει την Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες έχουν περάσει την Εγνατία Οδό, με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει, ενώ έχει κλείσει και η παλιά Εθνική Οδός στον κόμβο στο Βέλκιο.

Εκκένωση των περιοχών Κοίλα και Μελία

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Κοίλα και Μελία της Αλεξανδρούπολης στάλθηκε νωρίς το μεσημέρι στους κατοίκους.

«Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Κοίλα και Μελία απομακρυνθείτε προς Φέρες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει η σχετική ενημέρωση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα