Παραιτήθηκε -και- η Δήμητρα-Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.

Parallaxi
παραιτήθηκε-και-η-δήμητρα-ινέζ-αγγελή-513326
Parallaxi

Τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις που κατέχουν υπέβαλαν για λόγους ευθιξίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αθήνας, Κατερίνα Γκαγκάκη και Δήμητρα – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και η Δήμητρα – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί. Οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές από το δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

«Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η κυρία Λυκούδη σύμφωνα με καταγγελίες και βίντεο που κυκλοφορεί συμμετείχε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή το 2011.

Η καταγγελία του Νάσου Ηλιόπουλου που οδήγησε στην αναγκαστική παραίτηση:

”Τον Μάιο του 2011 η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας κ.Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη συμμετείχε, ως εκλεγμένη με την παράταξη του κ. Κακλαμάνη, μαζί με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, σε μία συγκέντρωση που κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών. Ο αμέσως προηγούμενος ομιλητής πριν την κυρία Λυκούδη κλείνει με τη φράση “αν χρειαστεί να χυθεί αίμα, θα χυθεί αίμα”. Η κυρία Λυκούδη παίρνει τον λόγο αμέσως μετά, ενώ ακούγεται το σύνθημα “το αίμα κυλάει/εκδίκηση ζητάει”. Σύμφωνα με την τοποθέτησή της ο στόχος της κινητοποίησης είναι απλός: “να καθαρίσει όλη η περιοχή”. Τις επόμενες μέρες το κέντρο της Αθήνας γνώρισε ένα πρωτοφανές ρατσιστικό πογκρόμ. Με αφορμή την τραγική δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, ένας ακροδεξιός όχλος επιτέθηκε σε μετανάστες και μετανάστριες, κατέστρεψε καταστήματα, τραυμάτισε δεκάδες και δολοφόνησε έναν.”

Δείτε επίσης:

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα