Ελλάδα

Πάσχα: Επιστρέφει το τελευταίο κύμα των εκδρομέων

Δεύτερο «κύμα» σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και Εθνικές

Parallaxi
πάσχα-επιστρέφει-το-τελευταίο-κύμα-τω-1045535
Parallaxi

Μπορεί σήμερα, Τρίτη, να γιορτάζεται η Πρωτομαγιά και για τους περισσότερους να είναι αργία, ωστόσο, οι υποχρεώσεις πίσω στα αστικά κέντρα έχουν αναγκάσει πολλούς ταξιδιώτες να επιστρέψουν από το πρωί στη θέση τους.

Ήδη, τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά – από μακρινούς κυρίως προορισμούς – έχουν φτάσει ασφυκτικά γεμάτα, με τους εκδρομείς του Πάσχα να περνούν την Πρωτομαγιά στο «κλεινόν άστυ». Παράλληλα, εκτιμάται ότι σήμερα θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής με πλοίο 24.300 άτομα.

Τις επόμενες ώρες η επιστροφή των εκδρομέων θα κορυφωθεί, με την κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας να επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Η σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα ξεκίνησε από αργά το μεσημέρι της Δευτέρας με το πρώτο «κύμα» να γεμίζει πλοία και Εθνικές Οδούς, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις σε σταθμούς διοδίων και στα λιμάνια.Χθες, τα πρώτα προβλήματα και οι καθυστερήσεις ξεκίνησαν από το πρωί. Καθυστερήσεις σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας λίγο πριν τη Μαλακάσα και από το Καπανδρίτι έως τα διόδια Αφιδνών, ωστόσο η κίνηση των οχημάτων ομαλοποιήθηκε μετά τις 11.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, από την Αττική αναχώρησαν περί τα 700.000 ΙΧ, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη έξοδο από την εποχή της πανδημίας.

Πηγή: iEidiseis
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα