Ελλάδα

Πατέρας θύματος στα Τέμπη: «Να βγουν να πουν ότι έκαψαν τα παιδιά μας ζωντανά»

«Για μένα ήταν άλλη μια συγκάλυψη» είπε σχετικά με το σβήσιμο των ονομάτων των νεκρών στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Parallaxi
πατέρας-θύματος-στα-τέμπη-να-βγουν-να-1126022
Parallaxi

Στην μεγάλη διαδήλωση για τα Τέμπη συμμετείχε ο Παύλος Ασλανίδης, του οποίου ο γιος ήταν μεταξύ των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Ο ίδιος ανέφερε πως «Τα παιδιά εκεί είχαν πρωτοβουλία και ζήτησα την άδεια τους, αν μπορούσα να γράψω το όνομα του Δημήτρη».

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Παύλος Ασλανίδης, ανέφερε πως ο δήμαρχος Αθηναίων επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, ζητώντας του συγγνώμη για το σβήσιμο των ονομάτων και τον κάλεσε στην Αθήνα, όπου θα στηθεί μνημείο στο Πάρκο Ελευθερίας για τους 57 νεκρούς των Τεμπών.

Κατόπιν τούτων, ο ίδιος απάντησε: «Του είπα ότι το χειρότερο για εμάς ήταν ότι δολοφόνησαν τα παιδιά μας, τους φέρθηκαν με βαρβαρότητα, πήγαν και πέταξαν τα υπολείμματά τους στο Κουλούρι».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «Ήρθαμε μόνο να γράψουμε τα ονόματά τους και πάλι πήγαν να κάνουν συγκάλυψη έξω από τη Βουλή. Για μένα ήταν άλλη μία συγκάλυψη. Δεν ξέρω από που δόθηκε η εντολή».

«Να βγουν επίσημα να μας πουν ότι το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας είχε ξυλόλιο»

Ακόμη, ο Παύλος Ασλανίδης δηλώνει πεπεισμένος πως το φορτίο που κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία ήταν επικίνδυνο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης των δύο τρένων.

«Να βγουν επίσημα να μας πουν ότι το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας είναι επιβεβαιωμένα ότι είχε ξυλόλιο. Να πουν ότι ήταν παράνομο το φορτίο, ότι έκαψαν ζωντανά τα παιδιά μας και εξαϋλώθηκαν. Να βγουν να το παραδεχτούν. Θα ήταν πιο τίμιο να πουν ότι έκαναν λαθρεμπόριο καυσίμων».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα