Αναζητείται για να συλληφθεί ο Λύτρας μετά τη νέα μήνυση της συζύγου του

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση - Τι συνέβη το βράδυ της Τρίτης και τι απαντά ο δικηγόρος του

Parallaxi
αναζητείται-για-να-συλληφθεί-ο-λύτρας-1176686
Parallaxi

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι εξελίξεις στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον Απόστολο Λύτρα.

Μετά την αποκάλυψη πως η σύζυγός του κατέθεσε νέα μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του γνωστού δικηγόρου και του ίδιου, περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Το θύμα ενημέρωσε ότι θέλει να υποβάλλει μήνυση και σε βάρος του Απόστολου Λύτρα, καθώς θεωρεί ότι με κάποια μηνύματα που έλαβε από τον κατηγορούμενο παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν υποβληθεί.

Αυτή την ώρα η Αστυνομία αναζητά τον Απόστολο Λύτρα στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία για παραβίαση περιοριστικών όρων. Ο ποινικολόγος δεν έχει δώσει σημεία ζωής από χθες το βράδυ. Οι αστυνομικοί πήγαν στη διεύθυνση που είχε δηλώσει, ωστόσο δεν βρέθηκε, ενώ δεν απαντά και στις τηλεφωνικές κλήσεις.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ποινικολόγος θα φτάσει σήμερα στο ΑΤ Παλλήνης προκειμένου να παραδοθεί στις Αρχές.

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας ieidiseis.gr αναφέρουν πως όλα έγιναν χθες, πολύ αργά το βράδυ. Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, μαζί με έναν δικηγόρο, πήγαν στο σπίτι της νυν συζύγου, προκειμένου να πάρουν κάποια ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του δικηγόρου. Η κ. Πολυζωγοπούλου όταν τους αντιλήφθηκε, αντικρίζοντάς τους χωρίς προειδοποίηση μπροστά της, τα έχασε και πάτησε το panic button, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι λιποθύμησε.

Στη συνέχεια έκανε μήνυση με αποτέλεσμα να συλληφθεί η πρώην σύζυγός και ο δικηγόρος, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Τις επόμενες ώρες οδηγείται, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, η πρώην σύζυγός στα δικαστήρια.

Ο Απόστολος Λύτρας φέρεται να έστειλε μήνυμα στην σύζυγό του μετά το συμβάν, το οποίο θεωρήθηκε απειλητικό και παραβίαση των όρων με αποτέλεσμα να αναζητείται και αυτός στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πληροφορίες για όσα προηγήθηκαν των μηνύσεων της συζύγου του Απόστολου Λύτρα έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Συνδέσεις”.

“Υπήρξε ένα περιστατικό εχθές αργά το απόγευμα, όταν έφτασαν άνθρωποι από το περιβάλλον του δράστη στην οικία του θύματος. Από ό, τι καταλάβαμε, δεν είχε προηγηθεί επικοινωνία μεταξύ του θύματος και του δράστη. Εκεί τους σταμάτησε ο αστυνομικός. Ειδοποίησε την οικογένεια, η οποία αντέδρασε στην επίσκεψη αυτή. Ενεργοποιήθηκε το panic button καθώς η γυναίκα ένιωσε ότι απειλείται. Έφτασαν και επιπλέον δυνάμεις στο σημείο. Στη συνέχεια μετέβησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και υπέβαλαν τις μηνύσεις” τόνισε η κα Δημογλίδου.

Η κα Δημογλίδου τόνισε ότι η γυναίκα έκανε χρήση του panic button καθώς ένιωσε ότι απειλείται. “Πολύ καλά έκανε από τη στιγμή που ένιωσε ότι απειλείται. Αυτή είναι η χρήση άλλωστε του panic button” είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι συνολικά στο χώρο της 37χρονης εισήλθαν με κλειδιά του δράστη, χωρίς πρώτα να έχουν ενημερώσει, συνολικά τρία άτομα και κανένα ανήλικο μεταξύ αυτών.

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν ακουστεί, για τον αστυνομικό που εξ αρχής τοποθετήθηκε έξω από την οικία της 37χρονης, η κα Δημογλίδου τόνισε ότι πολύ σωστά λοιπόν έκριναν οι αστυνομικοί ότι πρέπει να υπάρχει συνάδελφός τους, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες. “Ουσιαστικά ακινητοποίησε τους ανθρώπους αυτούς και ενημέρωσε την αστυνομία” είπε.

Τέλος, όσον αφορά στις χειροπέδες που δεν φορούσε κατά την μεταγωγή του ο δράστης, η κα Δημογλίδου απάντησε ότι ο αστυνομικός που τον συνόδευε έκρινε όπως του δίνει το δικαίωμα να κάνει το ΠΔ ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ύποπτος απόδρασης και “νομίζω ότι εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι ήταν συνεργάσιμος καθ όλη τη διάρκεια της μεταγωγής. Δεν αντέδρασε, δεν αντέδρασε ως προς την προσαγωγή του, ούτε στον εισαγγελέα, ούτε στον ανακριτή. Δεν ήταν ύποπτος απόδρασης, συνεργάστηκε μέχρι και τη στιγμή που αφέθηκε ελεύθερος“.

Δικηγόρος Λύτρα: Δεν παραβιάστηκε κανένας περιοριστικός όρος, είχαμε ενημερώσει ότι θα πάει στο σπίτι του Γέρακα η πρώην σύζυγος για τα ρούχα του

Την άποψη ότι δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος από τον Απόστολο Λύτρα καθώς και ότι είχε υπάρξει ενημέρωση για την επίσκεψη στο σπίτι στον Γέρακα της πρώην συζύγου του και δικηγόρου, εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο συνήγορος του ποινικολόγου Πέτρος Πανταζής μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

«Υπάρχει ένας όρος για τον κ. Λύτρα να μετοικήσει από την κατοικία του και να μην πλησιάζει τη σύζυγο του. Για να μετοικήσει πρέπει να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Υπήρχε επικοινωνία του ετέρου συναδέλφου υπεράσπισης για να μεταβεί η πρώην σύζυγος και η κόρη του για να πάρουν τα πράγματα και προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση» είπε στο Action24.

«Φυσικά υπήρχε ενημέρωση, δεν εμφανίζονται 3 άνθρωποι σε ένα σπίτι χωρίς να υπάρχει ενημέρωση» επέμεινε.

Όπως συμπλήρωσε «ο κ. Λύτρας δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο, δεν εστάλη κανένα απειλητικό μήνυμα, αυτά είναι αστειοτητες και το μόνο που έγινε ήταν μια προσπάθεια να παραληφθούν ορισμένα προσωπικά αντικείμενα του κ. Λύτρα».

«Ό,τι και να έγινε οι περιοριστικοί όροι δεν παραβιάστηκαν. Για να μην συναναστραφεί και πλησιάσει τη σύζυγό του έστειλε ανθρώπους για να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα, έπρεπε να πάρει τα ρούχα του, εκεί ήταν το σπίτι του» κατέληξε ο κ. Πανταζής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα