Ελλάδα

Πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στο κέντρο της Αθήνας

«Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Parallaxi
πορεία-αλληλεγγύης-στον-παλαιστινια-1111373
Parallaxi

Εικόνα: Γιάννης Παναγόπουλος / Eurokinissi

Τα συνθήματα «Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» «Κλείστε τις βάσεις, φέρτε και τα πλοία, καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία» κυριαρχούσαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Στην πρώτη γραμμή της μεγάλης διαδήλωσης η σημαία της Παλαιστίνης.

Στο κάλεσμα που απηύθυνε το ΠΑΜΕ ανταποκρίθηκαν δεκάδες σωματεία και φορείς. Μαζί με τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους άλλους φορείς διαδηλώνουν η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας και η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Με τα δικά τους πανό διαδηλώνουν η ΟΓΕ, η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η πορεία ξεκίνησε με το σύνολο κρουστών «Quilombo» να δίνει τον τόνο. Είχε προηγηθεί μαζική συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθήνα

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και στο Ψυχικό καθώς ολοκληρώθηκε η πορεία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη, που πραγματοποίησαν διάφορες συλλογικότητες και το ΠΑΜΕ.

Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε από την πλατεία Συντάγματος προς την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό συμμετείχαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πάνω από 4.500 διαδηλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα