Πότε ενημερώθηκαν οι αρχές για τους νεκρούς;

Νέα δήλωση από τον Πρόεδρο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Parallaxi
πότε-ενημερώθηκαν-οι-αρχές-για-τους-νε-345047
Parallaxi

Νέα δήλωση από τον Πρόεδρο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Σταμάτη Πουλή, στο ΣΚΑΪ λίγ νωρίτερα υποστηρίζει πως ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης ήταν ενήμερος για την κατάσταση των νεκρών από την πυρκαγιά την ώρα της ενημέρωσης του πρωθυπουργού.

Μπορώ να σας πω σίγουρα τι γνώριζα ο κ. Πολάκης, ο οποίος ήταν και παρών στη σύσκεψη στο συντονιστικό προκειμένου να ενημερώσει για τα θέματα του Υπουργείου Υγείας τον κ. Πρωθυπουργό.

Ο κ. Πολάκης λοιπόν γνώριζε ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος αριθμός νεκρών. Γιατί; Διότι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Υγείας δηλαδή, ήδη από τις 23:20, πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στο συντονιστικό, επικοινωνούσε με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ και ζητούσε μεγάλο αριθμό ειδικών σάκων περισυλλογής νεκρών. Σε πρώτη φάση ζητούσαν 40 σάκους.

Η επικοινωνία αυτή γινόταν από τους συναδέλφους του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, οι οποίοι ήταν σε κατάσταση πάρα πολύ φορτσιμένη, διότι προφανώς είχαν την ενημέρωση του τι γινόταν. Επειδή το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ τότε δεν λειτουργούσε, αρχίσανε και ψάχνανε τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝο στα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα – υπάρχουν καταγεγραμμένες κλήσεις και μηνύματα “Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας”.

Όπως σημειώνει:

“20:40: Έχει το ΕΚΑΒ την πρώτη κλήση για τους δύο νεκρούς

22:30: Επίσημη ενημέρωση ότι το ΕΚΑΒ έχει ήδη μεταφέρει τέσσερις νεκρούς.

22:30: Έχει δοθεί εντολή στο Σισμανόγλειο να δημιουργηθεί ειδικός χώρος όπου περιμένανε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό νεκρών.

23:20: Ζητάνε πολύ μεγάλο αριθμό σάκων συλλογής νεκρών.

“Υπήρχε απόλυτη εικόνα στον κ. Πολάκη. Όταν ξέρει το ΕΚΑΒ, όταν ξέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν ξέρει το νοσοκομείο, όταν ξέρει το ΕΚΕΠΥ, ο κ. Πολάκης ήξερε”, δήλωσε ο κ. Πουλής.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα