Ελλάδα

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: Την ώρα ενημέρωσης του Α. Τσίπρα υπήρχαν ήδη πάνω από 10 νεκροί

Νέα καταγγελία έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες.

Parallaxi
πρόεδρος-εκαβ-την-ώρα-ενημέρωσης-του-α-346852
Parallaxi

Νέα καταγγελία έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες για την καταστροφή στο Μάτι, καθώς όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ νωρίτερα σήμερα ο Γιώργος Μαθιόπουλος, Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ:

«Από την ώρα που ξεκινήσαμε να παραλαμβάνουμε νεκρούς, στις 21:50 περίπου, μέχρι τις 22:30-23:00 παρά, είχαμε τους πρώτους τέσσερις νεκρούς. Εκεί σταματήσαμε να παραλαμβάνουμε νεκρούς γιατί, από ότι φαίνεται, ενεργοποιήθηκε το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και ταυτοποίησης. Όταν ενεργοποιείται αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότεροι νεκροί και περισσότερες απώλειες. Εκεί σημαίνει ότι ήξεραν ότι υπάρχουν πολλές απώλειες ζωών.

Την ώρα της σύσκεψης (του Αλέξη Τσίπρα) η ενημέρωση ήταν ότι υπάρχουν πάνω από 10 νεκροί. Η ενημέρωση που είχαμε εμείς στο συντονιστικό του ΕΚΑΒ αυτό αναφέρει.»

Σημείωσε λοιπόν ότι την ώρα της ενημέρωσης του Αλέξη Τσίπρα για την πυρκαγιά, υπήρχε ήδη ενημέρωση για πάνω από 10 νεκρούς. «Οι πάντες ήξεραν ότι υπάρχει ο πρώτος νεκρός, τι ώρα εμφανίστηκε, και από εκεί και πέρα μέχρι τις 00:00 το βράδυ δεχόμασταν κλήσεις ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, πάρα πολλοί τραυματίες», όπως δήλωσε ο κ. Μαθιόπουλος.

Επισήμανε ακόμη: «Η ομάδα διαχείρισης κρίσεων του ΕΚΑΒ δεν συνήλθε ποτέ στο ΕΚΑΒ να διαχειριστεί την κατάσταση. Ένα μέρος της ομάδας είναι οι υπηρεσιακοί παράγοντες μόνο.»

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα