Ελλάδα

Πρωτοφανείς εικόνες στη Λάρισα: Πλημμυρισμένες συνοικίες, σε οριακή κατάσταση ο Πηνειός

Πλαφόν στα σούπερ μάρκετ για την αγορά εμφιαλωμένων νερών, καθώς οι κάτοικοι της πόλης σπεύδουν να προμηθευτούν δημιουργώντας μεγάλες ουρές

Parallaxi
πρωτοφανείς-εικόνες-στη-λάρισα-πλημμ-1054105
Parallaxi

Σοκ και δέος προκαλούν οι εικόνες από ψηλά της πλημμυρισμένης Λάρισας. Ο Πηνειός έχει φουσκώσει επικίνδυνα, η στάθμη του σε κάποια σημεία φτάνει στα 9,8 μετρά.

Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ότι εάν η στάθμη αγγίξει τα 10 μέτρα, τότε τα πράγματα θα είναι πλέον οριακά, και θα είναι ορατός ο κίνδυνος να καταρρεύσουν γέφυρες.

Στη Γιάννουλη, στις παρυφές της Λάρισας, ο δρόμος έχει κλείσει καθώς είναι απροσπέλαστος.

Στο μεταξύ οι Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τη γέφυρα της Γιάννουλης καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για την στατικότητά της.

Φορτηγά που είχαν ξεκινήσει από τη Λάρισα μεταφέροντας προμήθειες για τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα έχουν ακινητοποιηθεί από την Τροχαία στην άκρη του δρόμου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι οι κάτοικοι της Λάρισας κάνουν ουρές στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν εμφιαλωμένα νερά.

Αποτέλεσμα, τα σούπερ μάρκετ της περιοχής να βάλουν πλαφόν στον αριθμό των μπουκαλιών που μπορεί να προμηθευτεί κάποιος.

Πρωτοφανείς καταστάσεις εξελίσσονται στη συνοικία του Αγίου Θωμά – στην πόλη της Λάρισας – όπου καταγράφεται έντονο πλημμυρικό φαινόμενο…

Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, η στάθμη του νερού ανεβαίνει διαρκώς, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχει επιστρατευτεί ακόμη και βάρκα για την κίνηση στους δρόμους.

Από την περιοχή επισημαίνεται πως έχουν διακοπεί οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

*πηγές: onlarissa.gr / larissnet.gr / aera.gr

*πηγή εικόνας: aera.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα