Πρωτοβουλία των εμπορικών συλλόγων της Β.Ελλάδας για την καλύτερη ανταπόκριση σε έκτακτες ανάγκες

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Ομοσπονδία τους.

Parallaxi
πρωτοβουλία-των-εμπορικών-συλλόγων-τ-344959
Parallaxi

Να ξεκινήσουν άμεσα εκστρατείες κινητοποίησης των φορέων της περιοχής τους, αλλά και όλων όσοι έχουν σπίτια ή εμπορικά καταστήματα σε περιοχές υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές, καλεί τους εμπορικούς συλλόγους της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης η Ομοσπονδία τους, ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή της εξάπλωσης μιας φωτιάς, αλλά και να γίνει καλύτερος συντονισμός σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Την πρόταση αυτή διατυπώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου-Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής– Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΟΕΠΕΚΑΜΘ) και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, σε επιστολή του προς όλα τα μέλη του φορέα και τους αντιπροσώπους τους.

«Έχοντας συνείδηση της ευθύνης που συνεπάγεται η εκπροσώπηση μιας τεράστιας γεωγραφικής έκτασης που περικλείει την περιοχή από τον Όλυμπο και τον Άθω έως το Παγγαίο και την οροσειρά της Ροδόπης, η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εμπορικούς συλλόγους της δύναμης της, όπως κινήσουν άμεσα σε τοπικό επίπεδο και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς -αυτοδιοίκηση, Δασαρχείο, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Μονάδες Υγείας- μια εκστρατεία κινητοποίησης, με σκοπό την από κοινού συμμετοχή όλων στη διατήρηση των προϋποθέσεων ασφαλείας που συνεπάγεται η διαβίωση μας στις περιοχές αυτές» υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Φιλιππίδης επισήμανε ότι, σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα, το Σαββατοκύριακο 4 – 5 Αυγούστου, καλούνται οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, να φροντίσουν τις περιοχές τους, καταγράφοντας αν υπάρχουν επικίνδυνα σημεία για πυρκαγιά, απομακρύνοντας ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά από εξόδους διαφυγής και διασφαλίζοντας ότι υπάρχουν επαρκείς δεξαμενές νερού. Ο ίδιος επισήμανε ότι σύντομα θα συγκαλέσει σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων στη Θεσσαλονίκη, ώστε να γίνει σαφές τι πρέπει να πράξει ο καθένας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας σε κάθε περίπτωση και πώς μπορεί να γίνει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός.

«Η Ελλάδα σήμερα πενθεί σε κάθε γωνιά της για τις δολοφονικές φωτιές στην Αττική που στοίχισαν σε ανθρώπινες ζωές, που κατέστρεψαν περιουσίες μιας ολόκληρης ζωής, που αλλοίωσαν έναν πνεύμονα πρασίνου για τις γενιές που έρχονται, που έδειξαν την αδυναμία μας. Την αδυναμία όλων μας και όχι μόνον της επίσημης Ελληνικής πολιτείας που αποδεικνύει με μοναδική συνέπεια τα τελευταία, τουλάχιστον τριάντα, χρόνια ότι δυσκολεύεται να ανταποκριθεί επιτυχώς στις απαιτήσεις μιας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Στις μεγάλες φωτιές της Καβάλας το 1985, του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης του 1997, της Σάμου και της Κορινθίας το 2000, της Χαλκιδικής το 2006, του Αιγίου, της Καλαμάτας, της Λακωνίας, της Ζαχάρως, της Ηλείας, της Εύβοιας το 2007, της Ρόδου το 2008 και του Σέσι της Αττικής το 2009, χάθηκαν χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, καταστράφηκαν περιουσίες και έφυγαν ζωές. Για όλες αυτές τις καταστροφές, είμαστε όλοι υπεύθυνοι και για αυτό πρέπει όλοι να αναλάβουμε δράση» υπογραμμίζει ο κ.Φιλιππίδης.

Στην επιστολή του γίνεται ακόμη έκκληση προς τους εμπορικούς συλλόγους και όλες τις επιχειρήσεις μέλη της Ομοσπονδίας να ανταποκριθούν, η κάθε μια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, στη δημόσια έκκληση για ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα και είδη προσωπικής υγιεινής και προσφορά αίματος.

Πηγή: ΑΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα