Ελλάδα

Πυρκαγιά ξέσπασε και στα Φάρσαλα – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς την Κυριακή - Ποιες περιοχές είναι «στο κόκκινο»

Parallaxi
πυρκαγιά-ξέσπασε-και-στα-φάρσαλα-επι-459159
Parallaxi

Σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε Ασπρόπυργο και Φάρσαλα.

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην θέση Σοφό, ενώ την ίδια ώρα μαίνεται και φωτιά που έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη.

Στη θέση Σοφό, η φωτιά έχει ξεσπάσει πάνω από τον καταυλισμό των Ρομά, μεταξύ του καταυλισμού και του καναλιού του Μόρνου και κινείται προς το βουνό. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 53 άντρες της Πυροσβεστικής με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο ελικόπτερα.

Στα Φάρσαλα η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Ναρθάκι, σε δασική έκταση και έκταση με πουρνάρια, μακριά από την κατοικημένη περιοχή. Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 17 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 5 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Πολύ υψηλός εκτιμάται ότι θα είναι ο κίνδυνος φωτιών σε πολλές περιοχές της χώρας αύριο, Κυριακή, σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει η Πολιτική Προστασία.

Ειδικότερα συνιστάται προσοχή στους κατοίκους των περιοχών Αττικής, Κυθήρων, κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας.

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος και σε περιοχές της Κρήτης, όπως τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

*Με πληροφορίες από news247, ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα