Ελλάδα

“Πλημμύρισε” το Σύνταγμα με τρακτέρ – Συνθήματα έξω από τη Βουλή

Πάνω από 10000 αγρότες στη συγκέντρωση

Parallaxi
πλημμύρισε-το-σύνταγμα-με-τρακτέρ-1122773
Parallaxi

Στο Σύνταγμα κατέφτασαν λίγο μία το μεσημέρι της Τρίτης (20.02.24) τα πρώτα τρακτέρ με τους αγρότες, που θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στις 18.30 το απόγευμα, διεκδικώντας τα αιτήματά τους. Μάλιστα, λίγο πριν τις 15.30 το μεσημέρι καταγράφτηκε ένταση έξω από τη Βουλή, όπου αγρότες ήθελαν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης οι αγρότες ξεκίνησαν από το Κάστρο Βοιωτίας. Από τις 12 το μεσημέρι, όταν και έφτασε το πρώτο κομβόι στις Αφίδνες, συνεχώς περνούν τρακτέρ από τα διόδια. Εκεί τους περιμένει η Αστυνομία, για να τους συνοδεύσει, προκειμένου να μπουν συντεταγμένα στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, σε ισχύ είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την Αστυνομία να προτρέπει τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης. «Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων», τονίζει σε δήλωσή του ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ), αστυνομικός υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου.

Συγκεκριμένα, πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοινώθηκαν στις 2 το μεσημέρι στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος, ενώ μία ώρα μετά στις 3 το μεσημέρι η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, από το ύψος της οδού Αθανάσιου Διάκου και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη. Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα άνοιξε η λεωφόρος Αθηνών, αλλά πριν τις 16.30 διακόπηκε η κυκλοφορία σε Πανεπιστημίου και Αγίου Κωνσταντίνου.

Στο Σύνταγμα δίπλα στους αγρότες ο Στέφανος Κασσελάκης

Στο Σύναγμα έφτασε πριν από λίγο ο Στέφανος Κασσελάκης για να σταθεί στο πλευρό των αγροτών.

Λίγο νωρίτερα στο Σύνταγμα έφτασαν και οι Όλγα Γεροβασίλη, Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης.

Ένα άτομο λιποθύμησε στο Σύνταγμα

Ένα άτομο λιποθύμησε νωρίτερα στο Σύνταγμα. Από τα μεγάφωνα έγινε έκκληση αν υπάρχει κάποιος γιατρός στο σημείο να σπεύσει για βοήθεια.

8.000 οι συμμετέχοντες, λέει τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Αναθεώρησαν προς τα πάνω τον αριθμό των συμμετεχόντων στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Πλέον, εκτιμούν ότι σε αυτό συμμετέχουν περί τα 8000 άτομα.

Τζέλας: Εάν δεν δοθούν λύσεις, ο αγώνας θα συνεχιστεί

«Εάν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ο αγώνας θα συνεχιστεί» τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.) Κώστας Τζέλας, κατά την ομιλία του στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σύνταγμα. Ανέφερε για ακόμη μια φορά τα κύρια αιτήματα των αγροτών, μεταξύ των οποίων είναι το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, τα φθηνό αγροτικό ρεύμα, η πάταξη των ελληνοποιήσεων αλλά και η αναθεώρηση της ΚΑΠ.

«Ζητάμε όλοι να θεσπιστεί αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες» είπε.

Σε ό,τι αφορά το αγροτικό ρεύμα, ο κ. Τζέλας είπε ότι θα πρέπει να πέσει στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, υπογραμμίζοντας ότι «το απαιτούμε και θα το κερδίσουμε».

Στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου βρίσκεται, όπως επισήμανε, και η επιδότηση για την αγορά λιπασμάτων, ζωοτροφών και αγροεφοδίων. «Μέσα από κάτι τέτοια θα μπορέσουμε να παράγουμε φθηνά αγροτικά προϊόντα» τόνισε.

Ζήτησε ακόμη μια φορά να μπει ένα τέλος στις ελληνοποιήσεις, ενώ σε αναφορά του για την ΚΑΠ, υπογράμμισε ότι δεν «έχουμε καμία απάντηση και ουσιαστική λύση» απαιτώντας την επαναφορά του «πρασινίσματος».

«Κάθε φορά που γίνεται αναθεώρηση της ΚΑΠ, εμείς γινόμαστε φτωχότεροι. Φεύγουμε από τα χωριά και τα χωράφια μας» κατέληξε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα