Ελλάδα

Ρέντη: Δύο άγνωστοι «οργανωτές» εκτός γηπέδου – Τρία άτομα εκτόξευσαν φωτοβολίδες

«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε» - Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Parallaxi
ρέντη-δύο-άγνωστοι-οργανωτές-εκτός-1091721
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Συγκλονίζει ο διάλογος των ανδρών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα επεισόδια στου Ρέντη με το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τα κρίσιμα λεπτά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από φωτοβολίδα που εκτόξευσε χούλιγκαν.

«Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε», ακούγεται στο αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ενώ οι εκκλήσεις μέσω ασυρμάτου των συναδέλφων του για ασθενοφόρο είναι συγκλονιστικές.

Ο ανατριχιαστικός διάλογος

«ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Χάνει τις αισθήσεις του. Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Κώστα, μας ενημερώνει ότι σε ένα θα είναι εκεί. Αυτό μας ενημερώνουν.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Σε ένα δευτερόλεπτο να είναι ‘δω. Γ…… τον α……….»

Αστυνομικοί των ΜΑΤ ήταν εκείνοι, που του προσέφεραν τις Α’ Βοήθειες και με τη χρήση δύο τουρνικέ κατάφεραν να περιορίσουν όσο ήταν δυνατόν την αιμορραγία του. Έβλεπαν, όμως, από την αρχή ότι είχε χάσει πολύ αίμα.

«ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Τον σταθμό (ΕΚΑΒ) κέντρο, εκ νέου, τον σταθμό.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη ελήφθη Αποστόλη, ελήφθη. Πες μου λίγο για το συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Το τραύμα το έχουμε φτιάξει… το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ… έχουν παρασχεθεί οι Α’ Βοήθειες, έχει χαθεί αρκετό αίμα να γνωρίζετε, γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Έχει κανονικά τις αισθήσεις το ο συνάδελφος, Αποστόλη;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΤ: Ορθόν, ορθόν ορθόν. Αυτό το ‘χουμε φτιάξει.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: 1-4 ελήφθη. Όταν έρθει η 541, επαναλαμβάνει το κέντρο κίνησε κανονικά τις δυνάμεις, τις δύο, την 541 και 535, βάλε μέσα τα άτομα και θα καλύψεις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα εξέλθει κανείς απ’ το γήπεδο, αν δεν λάβεις εντολή. Το έλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης. Είμαστε κατανοητοί;»

Δύο άγνωστοι «οργανωτές» εκτός γηπέδου, τρεις εκτόξευσαν τις φωτοβολίδες

Νέα στοιχεία, τα οποία είναι ικανά να δώσουν νέα τροπή στις έρευνες για τον εντοπισμό των χούλιγκανς, αλλά και των οργανωτών των επεισοδίων στο κλειστό του Ρέντη, ενώ διεξαγόταν η αναμέτρηση βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, η αστυνομία εξετάζει την παρουσία δύο ατόμων που βρίσκονταν εκτός γηπέδου και που φέρονται να έδιναν κατευθύνσεις και οδηγίες στην ομάδα των χούλιγκαν, η οποία επιτέθηκε στις δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι δύο άγνωστοι φέρονται να οργάνωσαν την επίθεση και αμέσως μετά την εκδήλωσή της, να αποχώρησαν από το γήπεδο. Ως εκ τούτου, δεν ήταν ανάμεσα στους 424 που προσήχθησαν από την αστυνομία για εξέταση.

Όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους αστυνομικοί, δέχθηκαν τρεις ναυτικές φωτοβολίδες, από τρία διαφορετικά άτομα.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν βίντεο από κινητά τηλέφωνα, καθώς και άλλα στοιχεία, τα οποία είναι πιθανόν να φωτίσουν όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ, που κατέληξαν στον σοβαρότατο τρατματισμό του 31χρονου αστυνομικού, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Μαχαίρια και φωτοβολίδες ανάμεσα στα ευρήματα από το κλειστό του Ρέντη

Μαχαίρια, φωτοβολίδες και άλλα «πολεμοφόδια» συνέλεξε η αστυνομία κατά τον έλεγχο στο κλειστό του Ρέντη, μετά τα επεισόδια και την επίθεση στις δυνάμεις της Αστυνομίας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο σοβαρότατος τραυματισμός του 31χρονου άνδρα των ειδικών δυνάμεων.

Πού στρέφονται οι έρευνες για την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό – Συμμετέχει και η ΕΥΠ

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του δράστη που ευθύνεται για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, οι Αρχές επικεντρώνονται στα 40 άτομα από τους συνολικά 424 προσαχθέντες. Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ναρκωτικά, επεισόδια, σωματικές βλάβες αλλά και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Παράλληλα, επτά άτομα μεταξύ των οποίων και σεσεισμένα αρνήθηκαν μετά την προσαγωγή τους να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα, δείγμα DNA αλλά και δείγμα προκειμένου να διαπιστώσουν οι αστυνομικοί αν υπάρχουν ίχνη πυρίτιδα που θα τους συνδέει με το πιστόλι που εκτόξευσε την ναυτική φωτοβολίδα προς τον 31χρονο αστυνομικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Αρχές θα προσπαθήσουν με τα δείγματα που έχουν στην κατοχή τους να συνδέσουν κάποια πρόσωπα με τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί στους χώρους του γηπέδου, όπως καμένα ρούχα που επιχείρησαν οι δράστες να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου για να σβήσουν τα ίχνη τους, υπολείμματα από αυτοσχέδιους μηχανισμούς, φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που έχουν σταλεί στη Διεύθυνση εγκληματικών ερευνών για ανάλυση.

Υπενθυμίζεται ότι από τους 424 προσαχθέντες αφέθηκαν νωρίτερα ελεύθεροι όλοι, χωρίς να υπάρξει καμία σύλληψη.

Στη διυπουργική μετείχε και ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής, γεγονός που αποτυπώνει τις προεκτάσεις του θέματος, αλλά και τη σοβαρότητα με την οποία το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Σε διαμαρτυρία για τον 31χρονο αστυνομικό καλεί η Ένωση Αστυνομικών Πειραιά

Διαμαρτυρία για τον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη την περασμένη Πέμπτη και δίνει μάχη για τη ζωή του διοργανώνουν οι συνάδελφοί του.

Συγκεκριμένα η Ένωση Αστυνομικών Πειραιά καλεί σε διαμαρτυρία έξω από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά τη Δευτέρα (11/12) στις 14:00.

Οι αστυνομικοί ζητούν λήψη μέτρων θωράκισής τους και σεβασμό στο λειτούργημα και στον άνθρωπο αστυνομικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Πειραιά:

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η Ένωσή μας, ανταποκρινόμενη στην ομόθυμη καταδίκη της βίας και στην απαίτηση για άμεση λήψη μέτρων θωράκισης της Ελληνικής Αστυνομίας, συνυπογράφει το κάλεσμα της Ομοσπονδίας για καθολική εκδήλωση διαμαρτυρίας όλων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων έξω από τις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας, σε όλη τη χώρα.

Τούτες τις δύσκολες ώρες για τον 31χρονο συνάδελφό μας, που δίνει τη δική του μάχη στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας, σας καλούμε όλες και όλους, να μην τον αφήσουμε μόνο του.

Δίνουμε το ΠΑΡΩΝ στη διαμαρτυρία έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά την ΔΕΥΤΕΡΑ 11-12-2023 & ΩΡΑ 14:00, όπως αρμόζει σε τέτοιες δύσκολες για την αστυνομική οικογένεια στιγμές.

Να φωνάξουμε όλοι μαζί:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ – ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί σεβασμό στο λειτούργημα και στον άνθρωπο αστυνομικό.

Να διεκδικήσουμε όχι υποσχέσεις, αλλά πράξεις».

*Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ, skai.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα