Ελλάδα

Ροδόπη: Δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς στην Άνω Δροσίνη και στο Μισχό

Καίνε δασικές εκτάσεις -Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Μέγα Πιστό και Μίσχο

Parallaxi
ροδόπη-δύο-ενεργά-μέτωπα-φωτιάς-στην-ά-1046893
Parallaxi

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στη Ροδόπη, συγκεκριμένα σε δασική έκταση στην Άνω Δροσίνη αρκετά βόρεια της Γρατινής και κοντά στα Πάτερμα. Το σημείο είναι δύσκολο κι η φωτιά μπορεί να ξεφύγει.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος: Μαίνεται η πυρκαγιά στην Άνω Δροσίνη Ροδόπης όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες, 6 οχήματα, και 3 αεροσκάφη

Συγκεκριμένα τρία Καναντέρ επιχειρούν στο σημείο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Η φωτιά είναι ορατή από το επαρχιακό δίκτυο και από διάφορα σημεία της Ροδόπης

Και νέο μέτωπο το χωριό Μίσχος σε αμιγώς δασική έκταση

Εκτός από το ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς στην Άνω Δροσίνη, στο οποίο επιχειρούν σε πολλή δύσκολη περιοχή εναέριες και επίγειες δυνάμεις, δεύτερο μέτωπο «άνοιξε» στο Νομό μας. Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγα λεπτά ξέσπασε φωτιά λίγο πιο βόρεια από το χωριό Μίσχος σε αμιγώς δασική έκταση. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για εξάπλωση της φωτιάς. Στο σημείο σπεύδουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Με αγωνία παρακολουθούν τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής οι κάτοικοι. Διασπασμένες σε πολλά μέτωπα στη Θράκη οι δυνάμεις ενώ επεκτείνονται οι φλόγες και πάνε προς το Παπίκιο Όρος.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στις 16:04 στους κατοίκους των περιοχών Μέγα Πιστό και Μίσχο στη Ροδόπη να εκκενώσουν με κατεύθυνση τον Ίασμο, λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Πηγή xronos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα