Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αντίδρασή της μετά την απόφαση για τα ισόβια

Δείτε το ρεπορτάζ αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Parallaxi
ρούλα-πισπιρίγκου-η-αντίδρασή-της-μετ-1139727
Parallaxi

Μετά από 14 μήνες η Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα κρίθηκε ένοχη για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μόλις άκουσε την καταδικαστική απόφαση, δεν αντέδρασε παρά έμεινε σιωπηλή με σκυμμένο το κεφάλι. Η πρόεδρος της είπε «γνωρίζετε ότι μπορείτε να ασκήσετε έφεση» με την κατηγορουμένη να βγάζει την μάσκα και να απαντά «το γνωρίζω».

Ψύχραιμη όμως στο άκουσμα της απόφασης δεν ήταν η μητέρα της, η οποία καθόταν στα μπροστινά έδρανα και αμέσως ξέσπασε σε κλάματα μη μπορώντας να πιστέψει την καταδικαστική απόφαση για την κόρης της, ότι δηλαδή δολοφόνησε την 9χρονη εγγονή της.

Η έξοδος της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την καταδικαστική απόφαση.

Επίσης από νωρίς το πρωί ήταν και ο Μάνος Δασκαλάκης στο δικαστήριο για να ακούσει την απόφαση.

Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είχε καμία απολύτως αντίδραση και παρέμεινε ψυχρός, μάλιστα δεν έκανε καμία δήλωση βγαίνοντας από το δικαστήριο.

Από την μεριά του ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, κάνει λόγο για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο, συγκεκριμένα είπε: «Ήταν μη αναμενόμενη, από την υπεράσπιση, απόφαση. Εγώ επιμένω πως πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και για μεγάλη δικαστική πλάνη.

Είχα προειδοποιηθεί από την αρχή από συναδέλφους ότι η κυρία πρόεδρος, σε όποιο Μικτό Ορκωτό έχει προεδρεύσει, έχει βγάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Δυστυχώς σήμερα δοκιμάστηκε η αντοχή τακτικών δικαστών, αλλά και ο θεσμός των ενόρκων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι ένορκοι, στην πλειονότητά τους, έδειξαν ασέβεια στη διαδικασία. Το έβλεπα σε 98 δικασίμους. Είμαι άνθρωπος που ζει στον χώρο της δικαιοσύνης, σέβομαι την κρίση της δικαιοσύνης».

πηγή: ieidiseis.gr 
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα