Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Νέα σφοδρή επιδείνωση του καιρού

Πυκνό χιόνι έως 50 πόντους - Οι περιοχές - Δείτε την πρόγνωση για τη Θεσσαλονίκη

Parallaxi
σάκης-αρναούτογλου-νέα-σφοδρή-επιδεί-964831
Parallaxi

Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές 300 μέτρων αναμένονται τις επόμενες ώρες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, την Ήπειρο, στα ορεινά Τρικάλων και Καρδίτσας αλλά και στην Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία και Φωκίδα.

Σε αυτές τις περιοχές μάλιστα θα πέσουν και 40-50 πόντοι φρέσκου χιονιού. Πάντως για το πρωί της Τετάρτης αναμένονται φαινόμενα στα δυτικά της χώρας αλλά και στα ανατολικά της Θεσσαλίας.

Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται νεφώσεις παντού και οι βροχές θα ενταθούν στα Επτάνησα και στην Ήπειρο. Το βράδυ ο καιρός χαλάει ακόμη περισσότερο στα δυτικά με ακόμη πιο έντονες βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν Ανατολικοί εντάσεως 7-8 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 12 στα κεντρικά, στους 5 με 9 στα βόρεια, στους 12 στο Ιόνιο και στους 11 με 12 στο Αιγαίο.

Στην Αττική συννεφιά από το πρωί και από το απόγευμα και μετά θα πυκνώσουν τα σύννεφα ακόμη περισσότερο. Η θερμοκρασία από 10 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά επίσης από το πρωί. Βροχές θα έχουμε σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 7 έως 11 βαθμούς.

Την Πέμπτη ο καιρός θα επιδεινωθεί με χιόνια και βροχές. Και στην Αττική θα έχουμε έντονα φαινόμενα και από το ύψος της βόρειας Στερεάς θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμη και στα 300 μέτρα πηγαίνοντας βορειότερα. Η θερμοκρασία στους 7 με 10 βαθμούς στα κεντρικά, στους 2 με 6 στα βόρεια και στους 21 στα νότια.

Την Παρασκευή θα παραμείνει η κακοκαιρία με χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου και πολλές βροχές στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία στους 9 με 10 βαθμούς στα βόρεια, 3 στα ΒΔ, 8 στα βόρεια και στους 13 στο Αιγαίο.

Παρόμοια η εικόνα και το Σάββατο με έντονα φαινόμενα στα ανατολικά και τα δυτικά. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Την Κυριακή ίδιο σκηνικό με έντονες βροχές στο ΒΔ Αιγαίο. Η θερμοκρασία χωρίς αλλαγές.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα