Ελλάδα

Σάρωσε ολόκληρη την χώρα η κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Parallaxi
σάρωσε-ολόκληρη-την-χώρα-η-κακοκαιρία-1086693
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Bettina. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 200 κλήσεις, ενώ τα προβλήματα είναι περισσότερο έντονα στη βόρεια Ελλάδα.

Τροχαίο στον Ωρωπό: Δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο – Τραυματίστηκε τετραμελής οικογένεια

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (25/11) στον Ωρωπό, όταν δέντρο έπεσε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από την επέλαση της κακοκαιρίας Bettina.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε στο δρόμο από Ωρωπό προς Μαλακάσα.

Τραυματίστηκαν ελαφρά και οι 4 επιβάτες του οχήματος, ο 37χρονος πατέρας, η 35χρονη μητέρα και δύο ανήλικα παιδιά.

Τεράστιες ζημιές στη Μύρινα

Με σφοδρότητα έπληξε την Λήμνο το ακραίο καιρικό φαινόμενο Bettina, με τους θυελλώδεις ανέμους και την ισχυρή καταιγίδα που το συνόδευσαν, να προκαλούν μεγάλες ζημιές στη Μύρινα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Limnos Live, το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε αρχικά να εκδηλώνεται με θυελλώδεις ανέμους που έφτασαν αλλά και ξεπερνούσαν τα οκτώ μποφόρ αρχικά Νοτίων διευθύνσεων.

Όμως κατά την διάρκεια της νύχτας στράφηκαν προς Βόρειοι με την ίδια ακριβώς ένταση ενώ ταυτόχρονα ξέσπασε και ισχυρή καταιγίδα σε ολόκληρο το νησί. Ήταν τόσο ισχυρή η ταχύτητα του ανέμου που στην κυριολεξία η θάλασσα βγήκε στην στεριά της παραλιακής του Ρωμεϊκου γιαλού προκαλώντας πολύ μεγάλες ζημιές.

Έσπασαν οι πλωτές εξέδρες στη Μαρίνα της Πάτρας

Σε φωτογραφίες που κοινοποίησε το tempo24, φαίνονται οι πλωτές εξέδρες της Μαρίνας, να έχουν γίνει κομμάτια, καθώς στην κυριολεξία κόπηκαν στα δύο από τους σφοδρούς ανέμους που πνέουν από το Σάββατο.

Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις από τους υπευθύνους έτσι ώστε κατά τη διάρκεια του χειμώνα να μην προκληθούν σοβαρότερα προβλήματα στην περιοχή.

Καταστροφές στο νεκροταφείο στο Άργος

Η κακοκαιρία Bettina χτύπησε και το Άργος, με τις καταστροφές στο νεκροταφείο να είναι εκτεταμένες. Ο καιρός ήταν άστατος με ισχυρούς ανέμους από το απόγευμα του Σαββάτου…

Αργολίδα – Κακοκαιρία Bettina – Πτώση δέντρων στο νεκροταφείο του Άργους. (Βασίλης Παπαδόπουλος/Εurokinissi)

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου στο νεκροταφείο της Παναγίας στο Άργος από πτώσεις δέντρων. Οι μανιασμένοι άνεμοι που έφερε η κακοκαιρία Bettina προκάλεσαν πτώσεις δέντρων μέσα στο κοιμητήριο προξενώντας σοβαρές ζημιές σε τάφους και μνήματα. Ο καιρός έδειξε τα δόντια του και στην Αργολίδα, με τα συνεργεία των δήμων να βρίσκονται επί ποδός.

Κορμός δέντρου έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο Χανιών

Την πτώση δέντρου πάνω σε αυτοκίνητα, έξω από το αεροδρόμιο Χανίων είχαν ως αποτέλεσμα οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από το βράδυ του Σαββάτου ως σήμερα, Κυριακή.

Ο κορμός και τα κλαδιά, δημιούργησαν υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα:

Υπενθυμίζεται, πως το βράδυ του Σαββάτου η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις κοπής δέντρων.

Ακόμη, ένας φίκος έπεσε στον Δημοτικό Κήπο Χανίων το πρωί της Κυριακής, ως αποτέλεσμα των ισχυρών ανέμων.

*Με πληροφορίες από ieidiseis, zarpanews.gr, newsit.gr in.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα