Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε Πεντέλη και Μάτι – Εκκενώνεται ο Νέος Βουτζάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά.

Parallaxi
σε-εξέλιξη-μεγάλη-φωτιά-σε-πεντέλη-και-344907
Parallaxi

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης, στα σύνορα Πικερμίου – Ραφήνας με κατεύθυνση προς τον Διόνυσο. 

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής μαίνεται, ενώ οι φλόγες βρίσκονται τώρα μεταξύ της Πεντέλης και του Νέου Βουτζά. Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, ορισμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ, πριν από λίγο, απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα.

Η φωτιά κατευθύνεται τώρα προς την περιοχή του Νέου Βουτζά, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να την περιορίσουν. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.

Εκκενώνεται το βόρειο κομμάτι του οικισμού του Νέου Βουτζά, όπου κατευθύνεται η φωτιά.

Εκκενώνονται τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας του Στρατού Ξηράς στον Άγιο Ανδρέα και της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, δήλωσε νωρίτερα ότι το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Οπως είπε, η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα 1 χιλιόμετρο από τον οικισμό της Καλλιτεχνούπολης.

Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 20 εθελοντές, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο επίσης για 100 σπίτια και 200 οχήματα, τα οποία παραδόθηκαν στις φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά, τον Άγιο Ανδρέα και το Μάτι. Σημείωσε πως η φωτιά «έχει κατακάψει ολόκληρο τον οικισμό του Ματιού από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι κάτω τη θάλασσα». Από κατοίκους της περιοχής έχει γίνει λόγος για 400 καμμένα σπίτια.

Κάτοικοι στο Μάτι κατέφυγαν στην παραλία για να προφυλαχθούν από τη φωτιά και εγκλωβίστηκαν εκεί. Η Πυροσβεστική στέλνει ειδικά κλιμάκια προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό τους.

Στην παραλία της Ραφήνας σπεύδουν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσας και σκάφη προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξερράγη βενζινάδικο στο δρόμο για το λιμάνι στο Μάτι.

Σταμάτησαν παράλληλα να προσγειώνονται αεροπλάνα στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, το οποίο κατευθύνει τα αεροσκάφη σε άλλα αεροδρόμια.

Διαβάστε ακόμα:

Η πρόγνωση για την εξάπλωση της πυρκαγιάς στην Κινέτα μέχρι αύριο

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα