Ελλάδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλο το νησί της Ρόδου

Έτσι εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα.

Parallaxi
σε-κατάσταση-έκτακτης-ανάγκης-όλο-το-ν-1036576
Parallaxi

To νησί της Ρόδου καίγεται για ένατη συνεχόμενη ημέρα ενώ οι αναζοπυρώσεις σε Κέρκυρα και Κάρυστο συνεχίζονται. 

Η καταστροφή στη Ρόδο όπου η φωτιά καίει για 9η μέρα, είναι ανυπολόγιστη ενώ οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση. Τα μέτωπα εστιάζονται στις περιοχές της Μαλώνας, του Βατίου και του Γενναδίου ενώ σε πολλές άλλες περιοχές σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Τεράστια είναι η καταστροφή και στην Κέρκυρα. Επιχειρήσεις εστίασης και βίλες στον Απραό και στο Καλαμάκι υπέστησαν ζημιές περιμετρικά στις αυλές τους, όχι όμως σοβαρές, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, σε κτίρια και εγκαταστάσεις.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε όλο το νησί της Ρόδου, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εκτός της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, που πλήττεται από την καταστροφική πυρκαγιά, αποφασίστηκε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και  οι Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου και Αρχαγγέλου.

Στο Βάτι λόγω της νέας αναζωπύρωσης, η φωτιά κινείται αργά και σταθερά προς Προφυλια, δημιουργούνται παντού αντιπυρικές ζώνες και προς το χωριό Μεσαναγρός.

Το πρωί, σύμφωνα με τη Ροδιακή, υπήρξαν πολλές αναζωπυρώσεις κοντά στον οικισμό, αλλά ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από τη δύναμη της Πυροσβεστικής που παραμένει στην περιοχή καθώς επίσης και τους κατοίκους που βρίσκονται σε 24ωρη ετοιμότητα.

Νέα αναζωπύρωση στον Πλατανιστό Καρύστου 

Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Πλατανιστού Καρύστου.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βίταλα Ευβοίας  

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στα Βίταλα Ευβοίας του δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10 το πρωί σε αγροτοδασική έκταση έξω από τον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και από αέρος επιχείρησαν 3 αεροσκάφη.

Έφτασαν στην Κέρκυρα οι πυροσβέστες από την Βουλγαρία

Πηγές: in.gr/ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα