Ελλάδα

Σεισμός τώρα – Έντονα αισθητός στην Αθήνα

Το επίκεντρο του σεισμού είναι στη θάλασσα, 24 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Κύμης - Τι λένε οι σεισμολόγοι.

Parallaxi
σεισμός-τώρα-έντονα-αισθητός-στην-αθ-959433
Parallaxi

Ο σεισμός έγινε λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα και έγινε αισθητός στην Αττική. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι στη θάλασσα, 24 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Κύμης.

Το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

  • Χρόνος Γέννησης [GMT] : 19/01/2024 14:14:14.74
  • Μέγεθος : 4.8
  • Γεωγραφικό Πλάτος [°N] : 38.5533
  • Γεωγραφικό Μήκος [°E] : 24.3624
  • Εστιακό Βάθος [km] : 10.0
  • Τοποθεσία : 24 Χλμ. ΑΝΑ της Κύμης

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, είπε πως η περιοχή μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο δεν πρέπει να συντρέχει λόγος ανησυχίας.

«Ο σεισμός προήλθε από το θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κύμης, μεταξύ Σκύρου και Κύμης. Έγινε έντονα αισθητός και στην Αττική, ιδίως σε μεγάλες κατασκευές. Δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Λέκκας.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, σημείωσε ότι η δόνηση καταγράφηκε σε μια περιοχή γνωστή για τη σεισμικότητά της.

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, Νίκος Κόκκος μίλησε στο evima.gr και δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για έναν πάρα πολύ μεγάλο σεισμό, για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές».

Ο Αντιδήμαρχος Κύμης είπε στην ΕΡΤ πως φαίνεται να έχουμε μία φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου ενώ ο κ. Αργύρης Παρφας τόνισε πως δεν υπάρχουν προβλήματα στις υποδομές

πηγή newsit – ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα