Σέρρες: Δυο νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου – Δυο άτομα σε ΜΕΘ

3 πλέον τα κρούσματα στις Σέρρες

Parallaxi
σέρρες-δυο-νέα-κρούσματα-του-ιού-του-δυ-1027074
Parallaxi

Από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 24/07/2024, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά δεκαέξι (16) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα δεκατέσσερα (14) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και δύο (2) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν εννέα (9) νέα εγχώρια κρούσματα. Έχει καταγραφεί, επίσης, ένα εισαγόμενο κρούσμα της λοίμωξης σε ασθενή που εκτέθηκε σε άλλη χώρα του εξωτερικού (δεν περιλαμβάνεται στην περαιτέρω ανάλυση). Έχει καταγραφεί ένας (1) θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 73 ετών και συγκεκριμένα στο Δήμο Σερρών.

Όσον αφορά στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, μέχρι χθες 24 Ιουλίου, καταγράφηκαν τρία κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου και συγκεκριμένα το ένα κρούσμα καταγράφηκε στο Δήμο Σερρών, με τον 75χρονο δυστυχώς να καταλήγει (διαβάστε ΕΔΩ).

Δύο κρούσματα καταγράφηκαν στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά και πρόκειται για ασθενείς με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ).

Πηγή: infonews24.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα