Ελλάδα

Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη του Νίκου Παππά

Εντείνεται η πολιτική κόντρα μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, που έκρινε ένοχο τον Νίκο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Parallaxi
σφοδρή-αντιπαράθεση-νδ-και-συριζα-για-629656
Parallaxi

Εντείνεται η πολιτική κόντρα μετά την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, που έκρινε χθες ένοχο τον Νίκο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε ποινή δύο χρόνια με τριετή αναστολή. Ένοχος για την ίδια υπόθεση κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ωστόσο, η καταδικαστική απόφαση για τον Νίκο Παππά προκάλεσε σειρά αντιδράσεων, απαντήσεων και έντασης μιας ήδη πολωτικής συνθήκης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ίδιος ο Νίκος Παππάς μίλησε για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, κάνοντας λόγο για «πολιτική δίκη», εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Επιφυλάχθηκε δε, μέσω των συνηγόρων του να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τσίπρας: Δειλός ο Μητσοτάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να χαρακτηρίσει σε ανάρτησή του «δειλό» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή «δεν τόλμησε» να διώξει τον ίδιο, παρά μόνο τους υπουργούς της κυβέρνησής του.

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα social media, η οποία αποτέλεσε την πρώτη αντίδρασή του για την καταδίκη του Νίκου Παππά.

«Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πώς κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα»

Σε απάντησή του από την Λάρισα όπου είχε ομιλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανταπέδωσε τα πυρά σημειώνοντας πως «Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας μας έλεγε ο κ. Τσίπρας. Του απαντώ ναι υπάρχουν και καταδίκασαν αμετάκλητα τον στενότερο συνεργάτη του.

»Ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πώς κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οικονόμου: Θα αποσύρει ο κ. Τσίπρας τον Νίκο Παππά από τα ψηφοδέλτια;

Πριν απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας την στάση ΣΥΡΙΖΑ είχε σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Οικονόμου λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Ο κ. Τσίπρας, τέσσερις ώρες μετά την ομόφωνη απόφαση καταδίκης τού παλιότερου και στενότερου συνεργάτη του, παραμένει άφαντος και άφωνος. Οφείλει να απαντήσει:

»- Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του;

»- Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας;

»- Θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά; Αν όχι τότε για να κρατάει ο κ. Τσίπρας τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια καταλαβαίνουμε πόσο ”κρατάει” ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Τσοπανίδου: Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης για να τον «κρατάνε»

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε η ομόλογός του Γιάννη Οικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσοπανίδου η οποία απάντησε πως «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης για να τον «κρατάνε».

»Ο κ. Οικονόμου μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Επειδή στην κυβέρνηση, και ιδίως με τις παρακολουθήσεις, ο ένας κρατάει τον άλλον, θαρρεί ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι γίνεται. Τον ενημερώνουμε ότι ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης για να τον «κρατάνε». Ο Νίκος Παππάς θα κατέβει στις εκλογές και θα κριθεί από την κοινωνία. Από την άλλη, παρακολουθούμε συνεχώς αποκαλύψεις για ανθρώπους της ΝΔ, βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης, για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, βλέπουμε απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ. Βλέπουμε τους Πάτσηδες, τον κ. Χειμάρα, την κ. Νικολάου.

ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα για Παππά

«Σήμερα η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε. Το ειδικό δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον πρώην υπουργό και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππά, και τον φίλα προσκείμενο στην τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιχειρηματία, Χ. Καλογρίτσα, για παρεμβάσεις στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

»Ο ομόφωνα καταδικασμένος Νίκος Παππάς είναι ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος για την κάλυψη που του παρείχε» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: LIFO
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα