Ελλάδα

Σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας από Πιερία, Τρίκαλα – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Parallaxi
σφοδρό-πέρασμα-της-κακοκαιρίας-από-πι-1128742
Parallaxi

Ισχυρή βροχόπτωση με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, ακόμη και χαλαζόπτωση, έπληξε τις τελευταίες ώρες περιοχές της Πιερίας.

Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 40 κλήσεις και χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια.

Επιπλέον, στην περιοχή μεταξύ Καρίτσας και Βροντού, στοn Δήμο Δίου-Ολύμπου, η Πυροσβεστική προχώρησε σε απεγκλωβισμό ηλικιωμένης γυναίκας μέσα από το σπίτι της και τριών γυναικών που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε αυτοκίνητο. Στη δεύτερη περίπτωση έγινε και χρήση μηχανήματος έργου για την μεταφορά των γυναικών σε ασφαλές σημείο.

Επαρχιακοί δρόμοι στα ορεινά της Πιερίας πλημμύρισαν και η κυκλοφορία διεξάγεται μετ’ εμποδίων. Χωρίς προβλήματα πάντως γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην ΠΑΘΕ.

Στο μεταξύ, προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφονται λόγω της κακοκαιρίας σε περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο χρόνος αποκατάστασης των προβλημάτων.

@ziogan23 Καταστροφές Πιερία τώρα!!! 15 πόντους χαλάζι στα αυτοκίνητα παραγωγές καταστράφηκαν κτηνοτρόφοι στο χάος Σπίτια πλημμύρισαν Δρόμοι κόπηκαν σαν καρπούζια !!!! Ελλάδα 2.0 #mpesfypgamw #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – Ziogan23

Ισχυρή καταιγίδα και χαλάζι σάρωσαν την πόλη των Τρικάλων

Το απόγευμα της Δευτέρας ισχυρή καιταιγίδα σάρωσε την πόλη των Τρικάλων, ενώ, κατά διαστήματα έπεσε και χαλάζι, σύμφωνα με το trikalavoice.gr.

Την ίδια ώρα, προβλήματα προκάλεσε στην Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων και συγκεκριμένα από τον υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ έως και το Μουργκάνι η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Χώματα από τις εργασίες του Ε65 βγήκαν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία, σύμφωνα με το kalabakacity.gr. Άμεσα ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης από τον Δήμο Μετεώρων και την εταιρία με μηχανήματά της ενώ στο σημείο έσπευσαν και περιπολικά του Α.Τ Μετεώρων για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας.

Ο καιρός σήμερα

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σήμερα έως τις μεσημβρινές ώρες λόγω διέλευσης μετωπικής επιφάνειας από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα πλήξουν μέχρι το μεσημέρι τη Μακεδονία, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστεί η Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι σταδιακά θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 14 βαθμούς εως 18 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 εως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Την Τετάρτη περιμένουμε λίγες βροχές στο Αιγαίο και το μεσημέρι τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι εως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα