Ελλάδα

Σήμερα αναμένεται το τηλεφώνημα Τσίπρα-Ζάεφ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Κοτζιά.

Parallaxi
σήμερα-αναμένεται-το-τηλεφώνημα-τσίπ-321834
Parallaxi

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, για το θέμα των διαπραγματεύσεων Ελλάδας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η συνάντηση διήρκεσε περί τη μιάμιση ώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό κυρίως για το θέμα των διαπραγματεύσεων με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για την εύρεση λύσης για το ονοματολογικό της πΓΔΜ αναμένονται πιθανότατα και εντός της ημέρας, καθώς τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας μεταδίδουν πως σήμερα πρόκειται να γίνει η πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα.

Όπως υπογραμμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της γείτονος χώρας, «Οι πρωθυπουργοί Σκοπίων και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα».

Η άλλη πλευρά είναι αυτή που καλείται τώρα να αποδείξει αν όντως επιθυμεί συμφωνία με την Αθήνα, με τα χαρακτηριστικά που έχει περιγραφεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι στα Σκόπια, πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών επεχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για ρήγμα στις μεταξύ τους σχέσεις, ως εκ τούτου είναι κάτι που μένει να φανεί αν όντως υπήρχε ρήγμα και κυρίως, αν όντως αυτό γεφυρώθηκε.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα