SOS Τροχαία Εγκλήματα: “Θα ξεκινήσει η δίκη για το φόνο του Βαγγέλη Δραγατάκη”;

Την Τρίτη, 24/09 έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης

Parallaxi
sos-τροχαία-εγκλήματα-θα-ξεκινήσει-η-δί-457484
Parallaxi

Με ανακοίνωση του, ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την καθυστερημένη εκδίκαση της υπόθεσης του 19χρονου Βαγγέλη Δραγατάκη, που έχασε τη ζωή του στον Περιφερειακό της Άρτας, ότανεπικίνδυνα και παράνομα τοποθετημένα κιγκλιδώματα διαπέρασαν το κορμί του 4 χρόνια πριν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2024, στην Άρτα, έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης του φόνου του 19χρονου Βαγγέλη Δραγατάκη.

Tέσσερα χρόνια πέρασαν από την μέρα (13/9/20) που ο Βαγγέλης έχασε τη ζωή του σ ένα φρικτό τροχαίο στον Περιφερειακό της Άρτας όταν τα ακατάλληλα – επικίνδυνα κιγκλιδώματα που παράνομα είχε τοποθετήσει ο Δήμος διαπέρασαν το κορμί του. Τα όνειρα του ίδιου και της οικογένειας του να γίνει γιατρός και να προσφέρει στους άλλους έγιναν εφιάλτης και ο Βαγγέλης άφησε την τελευταία του πνοή στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Άρτας.

Τέσσερα χρόνια εμπαιγμού από την πολιτεία που κάνει ασκήσεις χρονοκαθυστέρησης μεθοδεύοντας την συγκάλυψη, προωθώντας την αρνησιδικία.

Μετά από δύο χρόνια έρευνας η εισαγγελία Άρτας παρέπεμψε έξι κατηγορούμενους για να δικαστούν για: Ανθρωποκτονία από αμέλεια (συγκλίνουσα) από πρόσωπα που είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αποτρέψουν το αξιόποινο αποτέλεσμα.

Κατηγορούμενοι είναι: ο τότε Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας (ηλεκτρολόγος μηχανικός) η Διευθύντρια Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και άλλοι τρείς υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και η Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στις 16 Μαΐου 2023 ορίστηκε η πρώτη δικάσιμος και η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω παρελεύσεως του ωραρίου (sic). Υπάρχουν σοβαρότερες υποθέσεις από τον φόνο ενός 19χρονου…

Στις 9 Ιανουαρίου 2024 νέα πρώτη δικάσιμος, η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων μια και οι δικηγορικοί σύλλογοι ΔΕΝ θεωρούν την ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ σαν κάτι τόσο σοβαρό που θα δικαιολογούσε άδεια παράστασης για τα μέλη τους…

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2024 έχει οριστεί ξανά η πρώτη δικάσιμος με την υπόθεση να έχει την 17η θέση στο πινάκιο, με άγνωστη έκβαση

Ας μην ξεχνάμε πως έχουν περάσει μόλις τέσσερα (4) χρόνια…

Ο Βαγγέλης μπορεί να περιμένει. Άλλωστε τί προσδοκά;

Κανένας θάνατος στο δόμο δεν είναι αποδεκτός!

Ο θάνατος του Βαγγέλη Δραγατάκη ήρθε να προστεθεί σ αυτόν του Λεωνίδα Τσoνού και του Απόστολου Σπηλιά. Τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ίδιο μέρος, από τα ίδια κιγκλιδώματα, ο ένας με πιο φρικτό τρόπο από τον άλλο.

Μετά από τα τρία φοβερά αυτά συμβάντα, μετά από τόσα χρόνια, καμιά πράξη από τη Δημοτική αρχή για να αποτραπεί η πιθανότητα ενός νέου συμβάντος.

Τα κάγκελα παραμένουν στη θέση τους, ο Δήμος Αρταίων τέσσερα χρόνια μετά το φόνο του Βαγγέλη και δύο χρόνια μετά την άσκηση των διώξεων από την εισαγγελία δεν έχει κάνει καν ΕΔΕ, ενώ δυο από τους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία (!) υπήρξαν υποψήφιοι σε διαφορετικούς συνδυασμούς στις Δημοτικές εκλογές…

Αλήθεια αυτή είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής; Τόσο την αξιολογούν στο Δήμο Αρταίων;

Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές οι πολίτες της Άρτας ανέτρεψαν με την ψήφο τους την προηγούμενη Δημοτική αρχή και ψήφισαν μια νέα που στις προεκλογικές τις διακηρύξεις ανέφερε: «- Μεριμνούμε για την αντικατάσταση των επικίνδυνων κιγκλιδωμάτων επί της Περιφερειακής Οδού.»

Εννιά μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας τα «επικίνδυνα κιγκλιδώματα» παραμένουν στη θέση τους ενώ και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (που όφειλε να είχε κάνει ηδη η προηγούμενη Δημοτική αρχή) πάρα τις υποσχέσεις δεν προχώρησε ουτε απο τη νέα Δημοτική αρχή.

Φαίνεται είναι αναγκαίο να πάμε το δικαστήριο με τα κάγκελα στη θέση τους και χωρίς να βαρύνει καμία ΕΔΕ τους κατηγορούμενους.

Όπως έχουμε γράψει και παλιότερα: Δυστυχώς δεν πρόκειται για στρουθοκαμηλισμό, αλλά γι αυτή την απέλπιδα προσπάθεια που κάνουν πάντα στην Ελλάδα οι κάθε επιπέδου φορείς εξουσίας να υπερασπιστούν τους ανθρώπους τους όταν τα λάθη ή οι παραλείψεις τους έχουν προκαλέσει τον όλεθρο.

Ο φόνος του Βαγγέλη Δραγατάκη δεν οφείλεται σε αμέλεια. Είναι αποτέλεσμα συστηματικών ενεργειών που οδήγησαν σ αυτό το αποτέλεσμα. Γνωρίζοντας τα δύο προηγούμενα συμβάντα, οι υπεύθυνοι όχι μόνο δεν έκαναν καμία διορθωτική κίνηση που θα απέτρεπε ένα ακόμα θάνατο αλλά συνέχισαν και συνεχίζουν να διασφαλίζουν την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου.

Στη Μνήμη του Βαγγέλη, στη Μνήμη των εκατοντάδων ανθρώπων που δολοφονούνται κάθε χρόνο στους δρόμους ας συσπειρωθούμε για να επιβάλουμε το τέλος της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας.

Οι φόνοι στην άσφαλτο δεν είναι «ατυχήματα», δεν οφείλονται σε «αμέλεια» δεν είναι «πλημμελήματα»!

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα”

*Εικόνα αρχείου

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα