Ελλάδα

Σούπερ μάρκετ: Ψωνίζουμε προσφορές, αλλά πληρώνουμε… ακριβότερα

Παραδείγματα παραπλάνησης

Parallaxi
σούπερ-μάρκετ-ψωνίζουμε-προσφορές-αλ-1087692
Parallaxi

Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει ροκανίζοντας το εισόδημα των πολιτών, τα φαινόμενα παραπλανητικών προσφορών στα σούπερ μάρκετ δεν λένε να εκλείψουν, με την κυβέρνηση να διατηρεί τον ρόλο του… παρατηρητή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, τα σούπερ μάρκετ συνεχίζουν να παραπλανούν τους καταναλωτές με προωθητικές ενέργειες «1+1» δώρο και -50%, ενώ είναι ασύμφορες, στον βωμό του κέρδους και αδιαφορώντας για την κατάσταση και την ακρίβεια που επικρατεί, αλλά και την αδυναμία των πολιτών να αγοράσουν ακόμα και τα βασικά είδη διατροφής.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσφορές θα σταματήσουν σε όσα προϊόντα αποδεδειγμένα έχουν αυξήσει τις τιμές τους από τις 10 Ιανουαρίου και έπειτα, εκτός από τα κοντολήξιμα.

Παραδείγματα:

Ένα πακέτο μακαρόνια γνωστής μάρκας κοστίζει 0,77 ευρώ. Εάν πάρεις τέσσερις συσκευασίες θα κοστίσουν 3,08.

Αν πάρεις την προσφορά 3+1 δώρο θα πληρώσεις 3,54 ευρώ.

Μπισκότα γνωστής εταιρείας κοστίζουν 1,05. Εάν αγοράσεις τρεις συσκευασίες μεμονωμένα θα πληρώσεις 3,15 ευρώ, αλλά αν πάρεις τη συσκευασία των τριών τεμαχίων θα πληρώσεις 3,70 ευρώ (ενώ έχει γίνει ήδη και έκπτωση -0,50 ευρώ).

Άλλα γνωστά μπισκότα. Δύο μεμονωμένες συσκευασίες θα κοστίσουν 2,40. Ωστόσο, αν αγοράσεις τη συσκευασία των δύο τεμαχίων θα πληρώσεις 2,86 ευρώ.

Μαλακτικό ρούχων 84 μεζούρες, τιμή στα 5,78 ευρώ.

1+1 δώρο μαλακτικό ρούχων (41+41 = 82 μεζούρες) της ίδιας εταιρείας κοστίζει 6.98 ευρώ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα