Ελλάδα

Στη Μεσσηνία κλέβουν ελιές από τα χωράφια και λάδι από τα σπίτια των παραγωγών

Πληθαίνουν τα περιστατικά κλοπής ελιάς και λαδιού, με τους ελαιοπαραγωγούς να αναγκάζονται να κάνουν ακόμα και περιπολίες στα χωράφια τους.

Parallaxi
στη-μεσσηνία-κλέβουν-ελιές-από-τα-χωρά-335488
Parallaxi

Όλο και πιο συχνές είναι οι κλοπές καρπών ελιάς και ελαιολάδου το τελευταίο διάστημα, ενώ η “κρίση” χτυπάει την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία.

Στο Νομό Μεσσηνίας τα περιστατικά κλοπής ελαιόλαδου και ελιάς πληθαίνουν με τον αντιδήμαρχο πρωτογενούς τομέα και ανάπτυξης του δήμου Τριφυλίας, Σωτήρη Μπακούρο να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, μιλώντας στην εκπομπή “Περίμετρο” της ΕΡΤ3 για το ζήτημα που έχει ανακύψει.

“Ο δήμος Τριφυλίας είναι ο μεγαλύτερος ελαιοπαραγωγικός δήμος σε όλη την Ελλάδα. Τον τελευταίο καιρό έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κλοπής ελαιοκάρπου και έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συλλογής ελαιοκάρπου εν αγνοία του ιδιοκτήτη. Τα φαινόμενα αυτά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης αστυνόμευσης που υπάρχει στην περιοχή, δεδομένου ότι έχει καταργηθεί και η περιοχή. Οι παραγωγοί παίρνουν μέτρα, μαζεύοντας τα υλικά τους, τα ελαιοτριβεία προσπαθούν να συλλέγουν όλο τον καρπό των παραγωγών για να μην παραμένει εκτεθειμένος”, ανέφερε.

Πηγή: news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα