Ελλάδα

Στην Έδεσσα και φέτος δε θα μείνει κανείς μόνος στο κρύο

Η αξιέπαινη δράση της "He-art in the city" πραγματοποιείται και φέτος με τη συμβολή και προσφορά ανθρώπων κάθε ηλικίας

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
στην-έδεσσα-και-φέτος-δε-θα-μείνει-κανε-947160
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών “He-art in the city” στην Έδεσσα στέλνει για μια ακόμα χρονιά ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και μαζί με τους πολίτες όλων των ηλικιών από την περιοχή στέκονται με έμπρακτο τρόπο στο πλευρό εκείνων που το έχουν ανάγκη.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τα δέντρα σε κεντρικά σημεία της Έδεσσας θα «ντυθούν» με μπουφάν, παλτό και πανωφόρια.

Τα δέντρα αγάπης και προσφοράς θα είναι εκεί για όσους συνανθρώπους μας δεν διαθέτουν στην γκαρνταρόμπα τους ρούχα που είναι αναγκαία για να προστατευτούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκες, αλλά διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια.

Και αυτή η ενέργεια από πλευράς της ομάδας “He-art in the city” έρχεται να καλύψει αυτή τη διστακτικότητα.

Εδώ και λίγες εβδομάδες και μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου ο καθένας θα μπορεί να αφήνει τα μπουφάν του στα γραφεία της ομάδας στην οδό Εγνατίας 50 στην Έδεσσα από τις 17:00 έως τις 20:00.

Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι του συλλόγου θα αφήσουν, κατά τη διάρκεια των εορτών τις βραδινές ώρες, τα ρούχα σε συγκεκριμένα δέντρα της πόλης και εν συνεχεία εκείνοι που τα έχουν ανάγκη, θα πηγαίνουν να τα ξεκρεμάνε και να τα παίρνουν στο σπίτι τους ή όπου αλλού διαμένουν.

Ο κόσμος έχει «αγκαλιάσει» με ιδιαίτερο τρόπο την όλη προσπάθεια και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός ότι την πρώτη χρονιά της δράση είχαν συγκεντρωθεί περίπου στα 70 μπουφάν, ενώ τώρα ο αριθμός είναι ήδη τριψήφιος.

Το πιο συγκινητικό όμως όλων είναι ότι στο κάλεσμα της ομάδας ανταποκρίνονται πολλά μικρά παιδιά της περιοχής τα οποία δίνουν τα δικά τους μπουφάν για να τα προσφέρουν σε συνομήλικά τους που τα έχουν ανάγκη.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι τα μέλη της “He-art in the city” μεταχειρίζονται τα μπουφάν και τα πανωφόρια που συγκεντρώνουν σα να είναι δικά τους και προσέχουν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στόχος της τοπικής δράσης είναι να επεκταθεί σε όλη τη χώρα μέσω ενός ενιαίου δικτύου προσφοράς με δέντρα σε όλη την επικράτεια που θα «ντύνονται» και θα προσφέρουν ζεστασιά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση στη σελίδα Σύλλογος Καλλιτεχνών “He-art in the city” (Εργαστήρι Ζωγραφικής) στο Facebook.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα